U bent hier: training » showtraining

Showtraining...

We beginnen de showtraining met het contact leggen tussen het paard en de trainer vanuit deze belangrijke vertrouwensbasis wordt het trainingsprogramma verder uitgebouwd. Ieder paard word als individu bekeken waarop we het trainingsschema en tempo aanpassen. We gaan uit van een standaard periode van minimaal een maand showtraining om uw paard conditioneel te optimaliseren en show klaar te maken. Uiteraard kunt U zelf voorafgaande aan een trainingsperiode al enige voorbereidingen treffen om uw paard in een zo goed mogelijke conditie bij ons aan te leveren. U zult begrijpen dat we voor een geheel “groen” paard meer tijd nodig hebben.
Een belangrijk onderdeel van de showtraining en conditionering van het paard is het longeer werk met de paarden vanaf 2-jarige leeftijd en het Freestyle loswerken met de jongere paarden. Een afwisseling van het werk behoud de aandacht en het enthousiasme van het paard. Een paard dient vrolijk te zijn dat komt de schoonheid en uitstraling ten goede. We maken vele kilometers met de paarden aan de hand zowel op het terrein als in het bos. Dit is zeer belangrijk, zonder een goed contact en vertrouwen met het paard is het vrijwel onmogelijk om een team te vormen en in een goedbezette klasse een overwinning te behalen. Voor het specifieke opstellen van de paarden trainen we ze meerdere keren per dag ongeveer 5 tot maximaal 10 minuten per keer. Op deze manier krijgt het paard voldoende tijd om de commando`s mentaal goed te verwerken. Wat vele wellicht onderschatten is dat deze opstel training, vooral van de nog “groene” paarden veel concentratie vergt.

Voor een optimaal resultaat presenteren wij bij voorkeur graag paarden die bij ons een trainingsprogramma van minimaal een maand doorlopen hebben. Voor deelname aan een nationale show is dit geen must, voor het showen op internationaal niveau stellen wij deze eis wel. Op aanvraag kunnen ook paarden zonder een voorafgaande trainingsperiode door ons professionele team aan de jury voorgesteld worden. Uiteraard dient het paard tijdig en in een goede conditie, schoon gewassen en geschminkt met showhalster en een goede voorbrenglijn op het keuringsterrein aan ons aangeboden te worden.

Tevens bieden wij U de mogelijkheid tot een proeftraining van uw paard. Wij willen graag paarden met potentie en plezier om te showen trainen. Indien er volgens onze expertise helaas geen showpaard in uw paard schuilt overleggen we met U om het trainingsprogramma te beëindigen. Op deze manier kunnen we gezamenlijk besluiten om onnodige teleurstellingen en kosten voorkomen.

Let wel; voor iedere keuring/show; Premiekeuringen, Nationaal C-shows, NK of de Internationale C, B of A shows, EK en WK geldt een andere maatstaaf om mee te kunnen draaien, daar letten en attenderen wij U uiteraard ook op bij het aannemen van de trainingspaarden.

Bij de showtraining van minimaal een maand is het toiletteren (showclip), wassen en schminken van het paard voor en op de keuring inbegrepen indien nodig stellen wij het showhalster eveneens beschikbaar. Ook het transport van ons uit naar het showterrein kan in overleg door ons verzorgt worden. Voor het reizen in groepsverband schakelen we een professioneel paardentransport bedrijf in.

Het plezier van zowel het paard als de eigenaar staat bij ons al bijna 25 JAAR hoog in het vaandel, dit zien we in vele grote successen beloond !!!

Abigail & Team

 

 

PRIJSLIJST 20156

 

Showkalender 2016

 

Arabian Future Showkalender 2016

Mei

 

Juni

 

Juli

 

Augustus


 

September

 

Oktober

 

November

 

December
 

   

AF team en klanten bij de overvolle prijzentafel