U bent hier: nieuwsoverzicht » 2011 » Raalte 2011

 Nationale AVS C-Show Raalte 2011

 

   
 
De boxen van Arabian Fantasie
 
AF promotie hoek

 

   
 
Overvolle AF prijzentafel en team
 
AF Promotie paneel

 

   
 
Werelds grootste klomp in de ring
 
Bloemenbak en spandoek in de ring

 

   
 
De gezellige BBQ avond in Raalte
 
BBQ avond in Raalte

 

   
 
48th Highlanders of Holland Pipes and Drums
 

 

 

Nationale AVS C-show Raalte 2011

De publieksfavoriet Kubay Khan *Elite pakt alle titels en nafok A.F. Umoyo triomferen!

Vrijdag de 29e Juli vertrok het team van Arabian Fantasie met een groot aantal paarden vanuit Rijssen naar het showterrein te Raalte waar voor de derde keer de nationale AVS C-show Oost weer subliem georganiseerd werd door Hans en Liedy Groeneveld. Gelukkig maken de vele sponsoren en vrijwilligers het altijd weer mogelijk om een groots nationaal evenement van internationale allure neer te zetten ons Arabische volbloed paarden stamboek mag hier trots op zijn.
Een enkel minpuntje is dat men veel moeite moet doen om genoeg deelnemers te trekken, terwijl zo`n evenement juist voor de leden georganiseerd wordt, want zonder deelnemers geen show!

De showring was vrolijk opgefleurd met mooie zonnebloemen en werelds grootste houten klomp (Guinness Book of record 1988) gesponsord door Gebroeders Nijhof te Enter. Een mooi aantal promotiespandoeken gaven de ring nog extra sfeer. Ook had de manege bodem een verjongingskuur ondergaan, de nieuwe eb en vloed bodem was zowel voor de paarden als voorbrengers prima te belopen. Als dorstlesser was er weer een specie kuip gevuld met heerlijke flesjes bronwater, met daarboven voor iedere voorbrenger hun eigen handdoekje met naam. Aan werkelijk alles is gedacht om het voor ieders zo aangenaam mogelijk te maken. Ook dit jaar werden voor de klassenwinnaars en kampioenen wederom prachtige sculpturen vanuit Engeland geïmporteerd en beschikbaar gesteld door Arabian Fantasie en Double B Arabians. De gold medal winnaars kregen allen een handgemaakte bloemenkrans omgehangen, Joyce Dalemans wederom bedankt ze waren ook dit jaar weer prachtig. Liedy Groenenveld had speciaal voor beide veulenkampioenen en de best in show unieke  paarskleurige showhalsters gemaakt.

De Vrijdagmiddag werd gestart met de premiekeuringen voor de ruinen, merries en hengsten. Hiervoor neemt de jury ruimschoots de tijd en de paarden worden kritisch op vele onderdelen en rastypische eigenschappen beoordeelt. Dit alles gebeurt op de harde bodem, enkel de hengsten worden vrij getoond op zachte bodem voor beoordeling van hun galop. Het is dan ook een hele prestatie om met een premie op zak naar huis te gaan. Deze keer waren er enkel twee paarden premiewaardig, te weten  Fys.Arab.Jawharah kreeg een welverdiende 1e premie toegekend en de jonge hengst B.B. Escondhio een mooie 2e premie. Nadat alle paarden weer netjes en goed verzorgt in de boxen stonden en onze AF- promotiestand opgebouwd was, werd het eindelijk tijd voor de innerlijke mens. Zoals de voorgaande jaren had de organisatie gezorgd voor plaatsing van de BBQ en de partytenten. Hier werd dan ook enthousiast gebruik van gemaakt dit jaar verzorgde het Duitse gezelschap Lippert Arabians en Ali & Gabrielle het vlees en dat was er in overvloed. Het werd een gezellige avond.  

Aanvang negen uur werd het Zaterdagprogramma verassend geopend door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums alles en iedereen was direct wakker en de sfeer zat er goed in. Het  jurycorps bestaande uit mevrouw T. Modderman -van Dorssen uit Nederland, mevrouw H. Hennekens -van Es uit België en de heer M. Neubacher uit Oostenrijk werden op gepaste wijze in prachtige Cabrio`s van sponsor Autobedrijf van Delden de ring binnen gereden.
De jaarling merries mochten het spits afbijten en dat deden ze dan ook enigszins onder de indruk van de entourage en de verrassende luide opening erg dapper. Forelocks Yessy (v. Psytadel) en A.F. Duvala (v. Duval) eindigde met een gelijkpunten totaal op een gedeelde 1e plaats, ook op type scoorde ze beide een gelijk gemiddelde waardoor de bewegingspunten uiteindelijk de doorslag moesten geven waardoor deze ronde de winst was voor Forelocks Yessy. In het junior merrie kampioenschap later op deze dag mocht Forelocks Yessy zich opstellen als Silver medal champion en A.F. Duvala als Bronze medal champion, de Gold medal champion titel was hier voor de winnaar van de rubriek driejarige merries A.F. Verhima (v. A.F.Umoyo), de groep tweejarige merries werd gewonnen door haar halfzus Habib`s Umoya, eveneens een prachtige dochter van vaderpaard A.F. Umoyo.

De rubriek jaarling hengsten en de rubriek twee jarige hengsten telde beide jammer genoeg maar een inschrijving per categorie. De enige deelnemers werden dan ook direct eerste geplaatst en mochten een prachtige sculptuur en lint voor hun eigenaren mee naar huis nemen. De rastypische eenjarige Raffael el Than zoon B.B.Shadiq el Than en de tweejarige luxe schimmel AR Sahar Ibn Valerio (v. Valerio Ibn Eternity) plaatste zich hierdoor direct voor het kampioenschap waar ze de strijd aan gingen met de nummers een en twee van de groep driejarige hengsten. De imposante en ruim bewegende driejarige hengst B.B. Escondhio (v. Amalfi) mocht aan de hand van trainer Chris van Schalkwijk net als vorig jaar de titel Gold medal champion junior hengsten in ontvangst nemen voor zijn trotse eigenaren F&M Arabians.
Emotioneel waren de woorden gericht aan de fokster van deze kampioenshengst en later ook de kampioene bij de merrieveulens, zij moest helaas twee weken daarvoor haar ongelijke strijd tegen haar slopende ziekte opgeven, uit respect en ter nagedachtenis werd een minuut stilte gehouden. Als Silver medal champion mocht AR Sahar Ibn Valerio zich opstellen, deze jonge hengst heeft zich in een jaar zeer goed ontwikkeld, De Bronze medal champion titel ging naar de als tweede geplaatste driejarige hengst Nizar V.S. (v. Nasar) een door zijn opvallende aftekeningen een zeer in het oogspringend paard.  De laatste rubriek voor de middag was voor de ruinen, een voor een prachtige paarden die maar eens bewijzen dat het showen met een ruin niet saai hoeft te zijn, ze bewegen en showen juist vaak nog meer en constanter. De Gold medal champion titel ging hier naar het westernprestatie paard Penthor (v. Abakan) deze 17 jarige showde zich als een jonge god, de in een rijke conditie verkerende rastypische ruin Cadanz Badir (v. Gilly J.) mocht de Silver medal champion mee naar huis nemen en de imposante en luxe driejarige A.F. Antheros (v. SA Krasinov) mocht aan de hand van Yvonne de titel Bronze medal champion in ontvangst nemen.

Tijdens de middagpauze werden de rijrubrieken verreden. De groep merries en ruinen werd gewonnen door Tineke Duinker met haar schimmel ruin DF-Drug-Su-Junior (v. DF V.I.P.), bij de hengst won de imposante en lekker bewegende hengst Biblion (v. Balaton) hij werd dit keer niet bereden door zijn eigenaresse Marijke maar door de 14 jarige Marielle die hem met veel vertrouwen en souplesse door de ring stuurde, dit resulteerde tevens in een overall kampioenstitel voor deze nieuwe en verassende combinatie. De rijklassen werden ook dit jaar gesponsord door Maroud Arabians.

Dit jaar had de organisatie gekozen voor een heel ander wedstrijd element ter afwisseling van de showrubrieken. Deze keer geen bereden kamelen of ezels met ruiters als Dik Trom die met mekaar de strijd om wie is de snelste aangaan. Nee deze keer waren het kruiwagens. Per duo zo vlot mogelijk door en over het hindernissen terrein, bekers water vol melken en vol zien te houden al zittende in een kruiwagen voortgeduwd door het tweede persoon. Echt hilarisch om te zien. De overwinning ging naar het duo Teunis van Schalkwijk en Jurgen Lippert, ze mochten de nieuwe kruiwagens mee naar huis nemen.

Na de middagpauze volgde een goed gevulde rubriek merrieveulens. Het blijven toch altijd de mooiste rubrieken om het jonge spul zo dartelend en vol zelfvertrouwen door de ring te zien gaan. De kopplaats en Gold medal was voor de luxe en hoogbenige B.B. Jhardelle el Than (v. Raffael el Than) op de voet gevolgd met een gelijkpunten totaal enkel “verloren” op beweging Jameelah VH (v. A.F.Cupido) een zeer rastypisch en correct veulen die voor haar eigenaren Hans en Liedy Groeneveld de Silver medal champion titel mee naar huis mocht nemen. Voor de Bronze medaille mocht de zeer aansprekende en opvallend goed bewegende A.F. Purity (v. A.F. Umoyo) naar voren komen. Haar moeder Polynia scoorde tijdens deze nationale AVS C-show de kampioenstitel in de Liberty klasse. De grote en zeer showy vosmerrie A.F. Venicia (v. Aparan) werd reserve Liberty kampioen. Haar veulen L.A. Venshinoume van vader A.F. Cupido werd met een net puntentotaal 5e geplaatst in de grote groep merrieveulens.

Daarna paradeerde de hengstveulens aan de voet van hun moeders door de baan. De eerste drie kopplaatsen eindige qua score dicht bij mekaar. Goud was hier voor de chique A.F. Umoyo zoon F&M Chamoy gevolgd door de bruine Eropah “T” (v. Marhaabah) met de Silver medal champion titel en met een gelijk puntentotaal op de 3e plaats met de Bronze medal titel wederom een zoon van A.F. Umoyo namelijk de stoere donkere vos Kiran MV, die hiermee voor zijn eigenaren een succesvol showdebuut maakte.

Na het jonge spul was het de beurt aan de volwassen merries, onderverdeeld in twee groepen. Werd de groep vier t/m zeven jarige merries dik gewonnen door de ook internationaal zeer goed presterende correcte en enorm bewegende schimmel Fys. Arab. Jawharah (v. Rih-al-Tariq). De 2e plaats ging naar de voskleurige G.Basgier dochter Sagira K.S.I. die met haar toch nette puntentotaal niet kon tippen aan de eerst geplaatste Jawharah, die tevens de hoogste punten voor beweging scoorde enkel de hengst Kubay Khan kon dit later op de dag evenaren. Bij de acht jaar en oudere merries nam de stermerrie LA Brunette (v. Almonito) de leiding, gevolgd door de chique Mir Khan dochter Mirdira. Beide volwassen merries werden in het kampioenschap respectievelijk Silver en Bronze medal champion met een totaalscore van maarliefst 271 punten was er overduidelijk Goud voor Fys. Arab. Jawharah.

Aan het eind van de dag “het geweld” waar de vele liefhebbers naar uitkeken, de rubriek van de senior hengsten. Onder luidapplaus en stampende voeten op de tribunes werd terug van weggeweest de publiekslieveling Kubay Khan (v. Kubinec) verwelkomd en ja hij toonde als vanouds en vol gratie zijn overweldigende bewegingen. Hiermee wist hij niet enkel het enthousiaste publiek maar ook de juryleden te bekoren wat resulteren in de hoogste totaalscore van de gehele show. Met maarliefst 275 punten won hij de Gold medal champion titel voor zijn luxe en eveneens opvallend goed bewegende zoon A.F. Cupido, de imposante hengst Kas Valdes showde zich naar de titel Bronze medal champion van de senior hengsten.

Na dit spektakel mochten alle Gold  medal champion winnaars van deze dag terugkomen om te strijden voor de titel Best in show. Het jurycorps kwam hierbij unaniem tot de beslissing om het paard met de hoogste punten welverdiend uit te roepen tot best in show, Kubay Khan kreeg een prachtige bloemenkrans omgehangen en van kunstenares Paula Hondsmerk een waardebon voor een portret overhandigd.

De laatste te verdelen titel van deze dag, het best bewegend paard, gezien er twee paarden waren met een gelijk puntentotaal (gemiddelde van 19,33 punten) voor beweging moest er nog gestreden worden voor deze titel.  Fys. Arab. Jawharah en Kubay Khan moesten nog een keer hun beste beentje voorzetten. Als een geduchte concurrent stond de dame in dit gezelschap zeker “haar mannetje” maar deze ronde kon ze niet winnen van het bewegingskanon Kubay Khan, die ook deze titel mee naar huis nam voor Arabian Fantasie. Voldaan en met een gewonnen kruiwagen vol trofeeën keerde het team van Arabian Fantasie bestaande uit Chris, Abigail, Joyce, Wendy, Yvonne, Mireille, Gijs, Teunis, de Stagiaires Stephanie en Iris weer huiswaarts. Iedereen bedankt voor hun bijdragen aan deze laatste nationale AVS C-show van 2011 en op naar het NK te Ermelo wat plaats vind op 27 en 28 Augustus.


Alle foto`s met dank aan PIM


Kampioenen nationale C-show Oost 2011

Gold Junior merries: A.F. Verhima (v. A.F. Umoyo)
Silver Junior merries: Forelocks-Yessy (Psytadel)
* Bronze Junior merries: A.F. Duvala (v. Duval)
 

* Gold Junior hengsten: B.B. Escondhio (v. Amalfi)
Silver Junior hengsten: AR Sahar ibn Valerio (*Valerion Ibn Eternity)
Bronze Junior hengsten: Nizar V.S. (v. Nasar)

Gold Senior merries: Fys.Arab.Jawharah (v. Rih-al-Tariq)
Silver Senior merries: La Brunette (Ster) (v. Almonito)
Bronze Senior merries: Mirdira (v. Mir Khan)

* Gold Senior hengsten: Kubay Khan (Ster Elite) (v. Kubinec)
* Silver Senior hengsten: A.F. Cupido (v. Kubay Khan)
* Bronze Senior hengsten: KAS Valdes  (v. Psytadel)

* Gold Hengstveulens: F&M Chamoy (v. A.F. Umoyo)
Silver Hengstveulens: Eropah 'T' (v. Marhaabah)
* Bronze Hengstveulens: Kiran MV (v. A.F. Umoyo)

Gold Merrieveulens: BB Jhardelle el Than (v. Raffael el Than)
* Silver Merrieveulens: Jameelah V.H. (v. A.F. Cupido)
* Bronze Merrieveulens: A.F. Purity (v. A.F. Umoyo)
 

* Kampioen Liberty: Polynia (v. Naftalin)
* Res.Kampioen Liberty: A.F. Venicia (v. Aparan)

Kampioen Zadelrubriek: Biblion *D (v. Balaton)
* Best bewegend paard : Kubay Khan * Elite (v. Kubinec)
* BEST OF SHOW : Kubay Khan (Ster Elite) (v. Kubinec)

 

* = Deze paarden zijn getraind/voorgebracht door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)

 
   
 
Voor de voorbrengers was er in de voorring gedacht aan een handdoekje met naam en flesjes verfrissend water.
  De bronzen sculpturen voor alle rubriekwinnaars en kampioenen werden wederom gesponsord door Arabian Fantasie en Double B Arabians.

 

   
 
A.F.Duvala (Duval)
2e plaats en Bronze medal champion
  Habib`s Umoya (A.F. Umoyo)
1e plaats

 

     
 
A.F.Verhima (A.F. Umoyo)
1e plaats en Gold medal champion
 

BB Escondhio (Amalfi)
2e premie
1e plaats en Gold medal champion

 

   
 
A.F.Antheros (SA Krasinov)
Bronze medal champion
  Biblion (Balaton)
overall Kampioen rijklassen

 

   
 
Kruiwagen race
 
De winnaars van de kruiwagenrace

 

   
 
Jameelah VH (A.F.Cupido x A.F. Zazou)
Silver medal champion
 
A.F.Purity (A.F. Umoyo x Polynia)
Bronze medal champion

 

   
 
A.F. Venicia (Aparan) Res.kampioen Liberty
en LA Venshinoume (A.F.Cupido) 5e plaats
  Polynia (Naftalin)
Kampioen Liberty

 

   
 
F&M Chamoy (A.F. Umoyo)
Gold medal champion
  Kiran MV (A.F. Umoyo)
Bronze medal champion

 

   
 
Fys. Arab. Jawharah (Rih-al-Tariq)
1e plaats en Gold medal champion
  Fys. Arab. Jawharah
1e premie

 

   
 
Kubay Khan (Kubinec)
1e plaats en Gold medal champion
  A.F.Cupido (Kubay Khan x Atalante)
Silver medal champion

 

   
 
KAS Valdes (Psytadel)
Bronze medal champion
  Kubay Khan * Elite
Gold medal champion
Best bewegend paard
Best in show

 

       
 
 

Kubay Khan *Elite, Chris & Abigail 

* Gold medal champion
* Best bewegend paard
* Best in show


 

 

     
 
 

Abigail, schilderij Kubay Khan & Paula Hondsmerk

* Overhandiging prijs Best in show 2011