U bent hier: nieuwsoverzicht » 2011 » Ströhen 2011

Int. Tage des Arabischen Pferdes Ströhen 2011

In het weekend van 9 en 10 Juli was het weer zover de Int. Tage des Arabischen Pferdes vond wederom plaats op het prachtige dierenpark van de familie Ismer die tevens een stoeterij met overwegend Pools gefokte Arabische paarden runt.


Ondanks het wisselvallige weer met redelijk wat wind en zo nu en dan een spat regen was het goed vertoeven op het showterrein en in de stallen. Jammer genoeg was het deelnemers veld zowel op Zaterdag als Zondag niet zo groot maar de kwaliteit des te hoger. Vele Sjeiks waren dan ook met hun paarden afgereisd naar Ströhen en mochten vele bokalen meenemen naar hun thuishaven in het Midden-Oosten. Wel jammer dat mede hierdoor de deelname van de "gewone" liefhebber, fokker en eigenaar terugloopt, deze laten hun paarden liever thuis dan enkel als rubrieksvulling gezien te worden. Hopelijk word het in de toekomst weer anders en laten de sjeiks niet telkens toch veelal dezelfde kampioens paarden overvliegen van show naar show.


Al met al mochten wij als eigenaar en trainingsstal niet klagen, we hadden deze keer enkel drie paarden mee waarvan er twee een titel mee naar huis mochten nemen. Zo werd onze hengst A.F.Umoyo (Nadir I x Mirkana x Mirok Monpelou) Gold medal champion stallion op de nationale C-show en L.A. Venshinoume (A.F. Cupido x A.F. Venicia x Aparan) eigenaar Lippert Arabians te Duitsland, Silver medal champion van de veulens tijdens de internationale B-show. De opvallend showy 2-jarige merrie Precious Marcia D. (QR Marc x A.F. Escada x Nadir) mocht in haar zware rubriek de 5e plaats voor haar Deense eigenaar Davidson Arabians mee naar huis nemen.

 

Hier volgt een fotospecial:

A.F. Umoyo - Gold medal champion 

     
 
 
Foto: IN THE FOCUS Photo Agency, Gudrun Waiditschka

 

 

 

 

 

 

 

L.A. Venshinoume Silver medal champion

 

   

 

 

 

Precious Marcia D.

 

   

 

Impressie Tierpark

 

 

 

foto`s met dank aan Reindert, Jani Pedersen & Davidson Arabians