U bent hier: nieuwsoverzicht » 2011 » Alkmaar 2011

 Nationale AVS C-Show Alkmaar 2011

 

   
 
De showring
 
Smurf ze!

 

   
 
Z.A. Imago (E.L.Ninjo)
1e plaats en Bronze medal champion
 
A.F. Malloy (A.F. Umoyo x Palanika)
2e plaats 3-jarige hengsten

 

   
 
A.F. Mirenga (MM Sultan x Mirtasza)
1e plaats en Gold medal champion
 
A.F. Apache (Aparan x A.F.Baya)
Silver medal champion

  

Nationale AVS C-show Alkmaar 2011
 

De nationale AVS C- show te West compleet in een nieuw jasje, een nieuwe showcommissie onderleiding van Stefan en Sonja. Twee gedreven personen die met de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren de draad weer oppakten en een fantastische show op de gerenoveerde drafbaan te Alkmaar wisten neer te zetten.

Het jurycorps bestond uit Mevrouw C. Wale uit Zweden, Mevrouw V. Egli uit Zwitserland en Mevrouw H.Hennekens -van Es uit België.
Op 22 Mei ging de Zaterdagmorgen van start met de rubriek eenjarige hengsten, hier nam de Marajj zoon Tajj de leiding voor Daya al Din van vader KAS Valdes. Bij de groep van de tweejarige hengsten was de hoogste eer voor de opvallende en showy voshengst Z.A.Imago (v. E.L.Ninjo) gevolgd door Tameen (v. Ajman Moniscione) op de 2e plaats. De altijd zeer goed bewegende AR Fayyim (v. Valerion Ibn Eternity) kwam op kop bij de driejarige hengsten, de rastypische en correct gebouwd A.F. Umoyo zoon A.F. Malloy mocht zich als tweede opstellen. In het juniorkampioenschap was de Gold medal champion titel voor Tajj, de Silver medaille ging naar AR Fayyim en Z.A. Imago mocht een mooie Bronzen titel mee naar huis nemen.

Daarna was het de beurt aan het vrouwelijk schoon. De prachtige al op jonge leeftijd meervoudig kampioene A.F. Mirenga (v. MM Sultan) showde zich ook deze keer naar de overwinning bij de eenjarige merries. De tweede plaats was hier voor A Lady of Kossack (v. WH Justice) gevolgd door de Ajman Moniscione dochter Celina op de 3e plaats. Bij de rubriek tweejarige merries was het de mooie Nashakana Kossack (v. Aja Shakakhan) die de leiding pakte voor de luxe vos Yta Donna “F”(v. Psytadel). Bij de driejarige merries helaas maar een deelnemer, de chique Pshyfa H (v. Psytadel) plaatste zich hierdoor direct voor deelname aan het kampioenschap van de junior merries.
Vastberaden om haar titels niet af te staan pakte A.F.Mirenga de Gold medal champion titel, Zilver was deze keer voor Nashakana Kossack, die daarmee haar oude stalgenoot A Lady of Kossack voor bleef, deze mooi jonge merrie kreeg de titel Bronze medal champion.

Toen was het tijd voor de ruinenrubriek, De prachtige Erogon P (v. Honnors) vorig jaar nog als hengst Bronze medal champion, wist nu als ruin de Gold medal champion titel te veroveren.  De imposante en goed bewegende A.F. Apache (v. Aparan *Elite) plaatste zich netjes als tweede en werd daarmee Silver medal champion. Als veulen wist A.F. Apache deze titel ook al te bemachtigen. De Bronzen medaille mocht in ontvangst genomen worden door de Kais *Elite zoon Maroud Najib.

De laatste rubriek voor de middagpauze was voor de merrieveulens. Tijdens de internationale Tulip Cup wist ze al de Zilveren medaille en het overall reserve kampioen veilig te stellen. Deze keer ging de opvallend luxe en zeer showy A.F. Nadjiva (v. Duval) voor de hoogste eer. En het lukte vol overtuiging ging de Gold medal titel naar A.F. Nadjiva. De aansprekende bruine Kunar “T” dochter Nakuna Kossack mocht voor haar eigenaar de titel Silver medal champion mee naar huis nemen.

In de pauze was het tijd voor een heerlijke bak aardbeien met slagroom, ieder jaar kijken we hier weer naar uit. Deze aardbeien zijn niet te evenaren. Ook met dit winderige weer gedurende de gehele dag smaakte het ons weer prima.

Nadat de rijklassen gewonnen door de Madiar zoon Pamflet gereden waren, mochten de hengstveulens de ring betreden. Een mooie groep veulens zetten hun best beentje voor. Het prachtige koffievos veulen A.F. Vijoy (v. A.F.Umoyo) showde extra waardoor hij de leiding nam en bekroond werd met de Gold medal champion titel. Gevolgd door het luxe vosje Pocello Kossack (v. HK Marcello) hij kreeg de Silver medal champion titel overhandigd. De bruine Forelocks Versace (v. Psytadel) mocht zich als Bronze medal champion opstellen.

De senior merries werden maarliefst in drie leeftijdcategorieën onderverdeelt. De twee eerst geplaatste paarden per rubriek strijden later in het kampioenschap van de senior merries. Deze strijd werd gewonnen door de prachtige Pobeditel dochter Naomi C. Kossack, deze beauty kreeg de Gold medal omgehangen, de recent uit Rusland geïmporteerde merrie Albania (v. Balaton) was onze persoonlijke favoriet. Deze prachtige en goed bewegende merrie plaatste zich als Silver medal champion. De massale Abapana Kossack (v. Marcipan) scoorde de Bronzen titel.

Ter afwisseling van de showrubriek volgde de Liberty klasse. Hier draait het grootste deel om de bewegingen van het paard deze punten tellen dan ook dubbel. Deze klasse werd dan ook overduidelijk gewonnen door A.F. Farah Dibah een prachtige dochter van het bewegingskanon Kubay Khan *Elite.

De laatste rubriek van de dag word meestal bewaard voor de senior hengsten. Deze keer maar een groep, het eerst geplaatste paard word daarmee ook direct Gold medal champion. De overwinning ging naar de Poolse gefokte en extra bewegende bruine hengst Vangelis (v. Ekstern), De iets brutale grote vos Riquel (v. Pobeditel) kreeg de Silver medal champion titel overhandigd, de sprookjesachtige schimmel M.A. Kailash(v. Kubinec *Elite) mocht de titel Bronze medal champion mee naar huis nemen.

Deze helaas wat winderige maar zeer mooie showdag werd afgesloten met de uitreiking van de Best in show titel, deze word gekozen uit alle Gold medal champion winnaars van de gehele dag. De hoogbenige luxe jaarling hengst Tajj (v. Marajj) was de gelukkige zijn eigenaren mochten een prachtig waterornament voor in de tuin uitzoeken.

Het was een goed verzorgde show, onze complimenten aan de organisatie die in een relatieve korte tijd een goed evenement wisten neer te zetten. Wij konden na een succesvolle dag tevreden huiswaarts keren.


Alle foto`s met dank aan PIM


Kampioenen nationale C-show West 2011

* Gold Junior merries: A.F. Mirenga (v. MM Sultan)
Silver Junior merries: Nashakana Kossack (v. Aja Shakakhan)
Bronze Junior merries: A Lady of Kossack (v. WH Justice)

Gold Junior hengsten: Tajj (v. Marajj)
Silver Junior hengsten: AR Fayyim (Valerio Ibn Eternity)
* Bronze Junior hengsten: Z.A. Imago (v. E.L. Ninjo)

Gold Ruinen: Erogon 'P' (v. Honnors)
* Silver Ruinen: A.F. Apache (v. Aparan * Elite)
Bronze Ruinen: Maroud Najib (v. Kais *Elite)

Gold Senior merries: Naomi C. Kossack (Ster) (v. Pobeditel)
Silver Senior merries: Albania (v. Balaton)
Bronze Senior merries: Abapana Kossack (Ster) (v. Marcipan)

Gold Senior hengsten: Vangelis (v. Ekstern)
Silver Senior hengsten: Riquel (v. Pobeditel)
* Bronze Senior hengsten: M.A. Alias (v. Kubinec *Elite)

* Gold Hengstveulens: A.F. Vijoy (v. A.F.Umoyo *Preferent)
Silver Hengstveulens: Pocello Kossack (v. HK Marcello)
Bronze Hengstveulens: Forelock's Versace (v. Psytadel)

* Gold Merrieveulens: A.F. Nadjiva (v. Duvall *Keur)
Silver Merrieveulens: Nakuna Kossack (v. Kunar “T”)

Gold Liberty: A.F. Farah Dibah (v. Kubay Khan *Elite)

BEST OF SHOW : Tajj (v. Marajj)

 

* = Deze paarden zijn getraind/voorgebracht door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)
 

 
   
 
A.F.Nadjiva (Duval x A.F.Nadjira)
Gold medal champion
  A.F.Vijoy (A.F.Umoyo x A.F.Vinjora)
Gold medal champion

 

   
 
Shadiya (Sivmen B)
2e plaats merries 4-7 jaar
  A.F.Farah Dibah (Kubay Khan x Mu Yetla)
Kampioen Liberty

 

     
 
MA Kailash (Kubinec)
Bronze medal champion
  ZA Desperado (ZA Perlamon)
4e plaats hengsten 4 jaar en ouder

 

       
 
 

AF Prijzentafel