U bent hier: nieuwsoverzicht » 2010 » nieuws_2010_07_12

Ströhen 2010
 
Het weekend van 10 en 11 Juli vertrokken wij met 11 paarden richting Duitsland voor de Int. Tage des Arabischen Pferdes te Ströhen. Het natuur dierenpark van stoeterij Ismer biedt een mooi decor voor dit jaarlijkse evenement waar dit jaar opvallend veel paarden uit het Midden-Oosten present waren.
 
Erg heet geen zuchtje wind en de thermometer op 37 graden. Gelukkig waren de zijkant zeilen van de tent waar de paardenboxen zich bevonden achterwege gelaten en prezen onze paarden zich gelukkig met een luik naar buiten waardoor het nog enigszins uit te houden was. Maar een tussentijdse verkoeling op de spuitplaats was geen overbodige luxe.
 
Kamp Holland werd ingericht het kon niet missen dat Oranje dit weekend de voetbalfinale zou spelen. De gezellige BBQ maakte de sfeer kompleet.
 
Zaterdagmorgen ging de Duitse nationale van start. Hier was er een nette 5e plaats voor de imposante en sterk bewegende Angel Elegantka in eigendom van Angel Arabians te Duitsland. Enkele weken daarvoor behaalde deze mooie merrie getraind door Chris van Schalkwijk aan de hand van Frank Spönle de Bronze Medal titel te Marbach.
 
In de namiddag gevolgd door de internationale show. De veulens mochten het spits afbijten. Helaas waren de hengstveulens en merrieveulens samengevoegd waardoor er een mooi groep veulens ontstond.
 
Voor A.F. Mirenga (v. MM Sultan) was het haar laatste optreden voor het afspenen ze is inmiddels ruim een half jaar. Ook dit maal was dit adembenemend mooie merrieveulen de publieksfavoriet, het verbaaste dan ook vele dat ze nu met de Zilveren medal titel genoegen moest nemen. De Gold medal ging naar een zoon van Al Milan eigenaar Sax Arabians. Onze Papillon zoon A.F.Patriot maakte zijn showdebuut en paradeerde mel veel trots door de baan, helaas viel hij met de 4e plaats net buiten de medailles.
 
Bij de jaarling merries drie deelnemers uit Nederland, deze wisten helaas geen kopplaatsen te bemachtigen.
 
De zeer goed bewegende zwarte jaarling hengst D. Desert Eagle eigenaar Davidson Arabians toonde zich netjes in stand en liet zeer goed gangwerk zien, helaas werd dit in zijn score niet gewaardeerd. Gelukkig was zijn eigenaresse Charlotte maar wat trots op zijn goede ontwikkeling en presentatie in de showring.
 
Hengsten twee jaar een prachtige klasse met succes voor het Hollandse geweld. Zo eindigde Just Noyz en BB Escondhio op de gedeelde 3e plaats. Waarbij Just Noyz op type won maar zijn meerdere in bewegingen moest erkennen in BB Escondhio. Een mooi succes voor beide jonge hengsten.
 
De chique zwarte merrie Elunah Monpelou (v. Massimo Ibn Mirokan) plaatste zich derde in de rubriek 3 jarige merries. Bij de 3 jarige hengsten was het de beurt aan MA Kailash en dat is goed aan hem besteed. Met veel schwung en arrogantie kwam hij de ring binnen, hij straalde van plezier en dit resulteerde in een goede 2e plaats. Voor de Nederlandse Masud T (v. Massimo Ibn Mirokan) die zich naar een nette 3e plaats showde.
 
Bij de senior merries wederom Nederlands succes en wel de schimmel merrie Karona, zij plaatste zich als 2e bij de 7 t/m 9 jarige merries. Jammer dat ze op het voorterrein los schoot daardoor miste ze wellicht net de kopplaats.
 
In de klasse 4 t/m 6 jarige hengsten Nederland weer bij de top. De grote bruine hengst Kas Valdes walste door de ring en zag er blinkend uit. Hij wist zich in deze zware en goed bezette rubriek prima staande te houden en dat werd beloond met een zeer mooie 2e plaats. Waardoor ook hij zijn opwachting mocht maken in het kampioenschap.
 
Bij de 10 jaar en oudere hengsten mocht de opvallend luxe vliegenschimmel Papillon zich als derde opstellen. Papillon met zijn 17 jaar het op een na oudste paard van deze show presenteerde zich met veel gratie en kreeg complimenten van de jury over zijn unieke kleur en vacht.
 
Voldaan keerde het Nederlandse team huiswaarts om op tijd voor de buis te zitten om het Nederlandse elftal aan te moedigen.
 
Medal winnaars;
 
Junior merries:
 
GOLD - Parmana
 
SILVER - Turchiya MPE
 
BRONZE - Dana Al Mohamadia
 
Junior hengsten:
 
GOLD - Muranas Jassehr
 
SILVER - Aja Adonis
 
BRONZE - Siram Athbah
 
Senior merries:
 
GOLD - Abha Opalina
 
SILVER - Ellissara
 
BRONZE - Primadonna
 
Senior hengsten:
 
GOLD - Girlan-Bey
 
SILVER - MM Fabrizio
 
BRONZE - Fire Fighter

 Kamp Holland

A.F. Mirenga

 A.F. Patriot

Desert Eagle

BB Escondhio

Elunah Monpelou

MA Kailash

Kas Valdes

Papillon