U bent hier: nieuwsoverzicht » 2010 » nieuws_2010_06_28

Nat. C-Show Zuid 2010
 
Op 27 Juni was het tijd voor de tweede nationale C-show van het AVS, dit evenement vond plaats op het buitenterrein van manege de pijnhorst te Sint Oedenrode. Met tegen de 30 graden waren de weergoden dit weekend wel erg gunstig gezind, gelukkig hadden wij dit jaar geen dubbele combinatiewagen vol paarden mee.
 
De groep jaarling merries was met 7 paarden goed gevuld, hier ging de overwinning naar de zwarte Shariah K.S.I. die nog geen jaar oud was. Zij werd later ook de gold medal winnaar van de junior merries.
 
Gezien de minimale drie deelnemers werd de groep 2 en 3 jarige merries samengevoegd, hier was de overwinning voor de mooie Nafiesa Malaika. Zij pakte ook de titel Silver medal champion.
 
De jaarling hengsten groep bestond uit twee deelnemers met Passada's Tammam als winnaar. Bij de 2 jarige hengsten werd Just Noyz op kop geplaatst. Gezien het puntentotaal was de groep 3 jarige hengsten van een zwaardere kwaliteit. De eerste twee plaatsen scoorde namelijk hoger dan de eerste geplaatste tweejarige hengst. De zeer goed bewegende Masud T nam de leiding gevolgd door de rastypische MA Kailash. Masud T (v.Massimo Ibn Mirokan) werd gold medal winnaar van de junior hengsten.
 
MA Kailash kreeg deze dag van de hengsten keuringcommissie een zeer goede 2e premie toegekend. Ook was er
een tweede exterieurpremie voor de prachtige bruine merrie S.A. Asiyah (Biblion x AF Shanaya).
 
Vier merrieveulens maakten hun opwachting met Yusty 'F' als gold medal champion. Bij de vijf hengstveulens was deze gold medal champion titel voor Justilicious. Overall champion van de veulens werd Yusty “F”.
 
Si Shamara plaatste zich op kop bij de 4 t/m 6 jarige merries. Bij de 7 jaar en oudere merries was de overwinning voor T.M. Walencia. Respectievelijk later op de dag uitgeroepen tot zilver en gold medal champion. De laatst genoemde mocht ook de titel best in show in ontvangst nemen.
 
Bij de 4 en 5 jarige hengsten was er een tweede plaats voor Rector's Aristocrates, die zich goed presenteerde Gabbaar Ibn Asja werd eerste geplaatst.
 
De in goede conditie verkerende Spaanse hengst Gasir won de rubriek van de 6 jaar en oudere hengsten. Aansluitend nam hij ook de gold medal champion titel mee naar huis.
 
Familie Stoop heeft ondanks de mindere deelname een goed evenement neergezet en volgend jaar zijn wij ook weer met een groter aantal van de partij om competitie te bieden.
 
Medal winnaars Zuid 2010
 
Gold Junior merries: Shariah K.S.I.
 
Silver Junior merries: Nafiesa Malaika
 
Bronze Junior merries: Faridah Bint Marajj PKA
 
Gold Junior hengsten: Masud 'T'
 
Silver Junior hengsten: Passada's Tammam
 
Bronze Junior hengsten: Just Noyz
 
Gold Ruinen: Cadanz Badir
 
Silver Ruinen: SA Movin'Star
 
Bronze Ruinen: Piper 10 BB
 
Gold Senior merries: T.M. Walencia
 
Silver Senior merries: Si Shamara (*Ster)
 
Bronze Senior merries: Bess-Gitana
 
Gold Senior hengsten: Gasir (ES) (*Ster)
 
Silver Senior hengsten: E.S. Rivas
 
Bronze Senior hengsten: Gabbaar Ibn Asja
 
Res. Kampioen Hengstveulens: Justilicious
 
Gold Hengstveulens: Justilicious
 
Silver Hengstveulens: Vadron 'F'
 
Bronze Hengstveulens: Topi's Sharaton
 
Kampioen Merrieveulens: Yusty 'F'
 
Gold Merrieveulens: Yusty 'F'
 
Silver Merrieveulens: Bess-Lakia
 
Bronze Merrieveulens: Topi's Kyona
 
Kampioen Zadelrubriek: Bess-Fanestha
 
Res. Kampioen Zadelrubriek: SA Movin'Star (*Keur)
 
Beste beweging Bess Lakia
 
BEST OF SHOW T.M. Walencia

Shariah KSI

Passada`s Tammam

MA Kailash

Yusti F