U bent hier: nieuwsoverzicht » 2010 » nieuws_2010_05_17

Nat.C-show West 2010
 
Op 16 Mei was het weer zover de eerste Nationale AVS C-show van 2010 ging van start op manege de Beemster Ruiters te Midden-Beemster. De indeling van de tent met boxen was ten opzichten van vorig jaar een grote verbetering, ook de manege hal was beter opgeruimd zodat alles nog netter oogde.
 
De showarena was iets kleiner omdat de VIP plaatsen rondom geplaatst waren, maar verder mooi aangekleed met een indrukwekend levensgroot beeld van de levende legende Ibn Estasha die deze dag zijn 30e verjaardag mocht vieren doormiddel van een prachtige fokpresentatie van enkele schitterende nakomelingen.
 
De aftrap was voor een kleine groep 1 jarige hengsten deze kende slechts 2 deelnemers. De andere 2 junior hengstenklasse waren daarentegen goed gevuld. Wij hadden BB Escondhio (v.Amalfi) mee die zijn showdebuut maakte en een nette 2e plaats voor zijn eigenaren F&M Arabians mee naar huis wist te nemen. In het kampioenschap later op de dag werd hij zelfs 1 keer voor zilver en 1 x voor brons genomineerd.
 
De juniormerrie groepen waren eveneens goed gevuld, hier plaatste de MM Sultan dochter A.D. Djasayah zich als 3e bij de groep tweejarige merries en mocht onze merrie A.F.Vinjora (v.Kais) een 3e plaats bij de driejarige merries in ontvangst nemen.
 
De grote groep (7 stuks) merrieveulens werd aangevoerd door A.F.Mirenga (v.MM Sultan) die met ruime winst de gold medal champion in ontvangst mocht nemen. Gevolgd door Prikuna Kossack met de titel Zilver en Maxilya (v.Papillon) brons medal champion. De Vestival dochter Mir`s Vestima viel met een gelijk puntentotaal net buiten de boot en mocht zich als vierde plaatsen.
 
Bij de hengstveulen helaas maar twee deelnemers waardoor er enkel een gold en zilver medal werd uitgereikt aan Forelocks Arabians en The Kossack Stud.
 
Bij de zadelrubriek van er een nette derde plaats voor de donkerbruine hengst A.F.Thabay (v.Kubay Khan) met zijn eigenaresse en amazone, deze veelzijdige combinatie is inmiddels een bekent gezicht op verscheidene sportevenementen.
 
De seniormerries waren ruim vertegenwoordigd waardoor er drie mooie groepen ontstonden. De door Chris voorgebrachte merries Shadiya en Mirta mochten zich respectievelijk als tweede en derde plaatsen in de groep 4 t/m 6 jarige merries.
 
Aisha Monpelou (v.Mir Khan) de nieuwe aanwinst van Lippert Arabians, won haar rubriek van de 7 t/m 13 jarige merries en werd later op de dag bekroond met de gold medal champion. Haar halfzus Mirtasza (v.Mir Khan) plaatste zich als derde in deze mooi groep senior merries.
 
Bij de senior hengsten mocht de aansprekende en in beweging zeer imponerende Kas Valdes aan de hand van Chris zich als tweede opstellen. Eerder deze dag ontving Kas Valdes door de hengstenkeuringscommissie een hoge tweede premie. Zijn eigenaren waren zeer verguld met deze ruime stijging in premie als fokpaard.
 
De prachtige in Polen gefokte schimmelhengst Tidal toonde helaas zijn geweldige bewegingen niet optimaal en bleef op een mooie derde plaats steken. Het hengstenkampioenschap en de titel best in show ging dit jaar naar de showtopper Durango *D, en de titel bons medal champion nam Kas Valdes mee naar huis.
 
Een prachtige afsluiting van een succesvolle keuring, familie Jimmink en Maarse bedankt voor het neerzetten van dit geslaagde evenement. 
 
Medal champions:
 
Gold Junior merries - Nashakana Kossack
 
Silver Junior merries - Valeria 'F'
 
Bronze Junior merries - Rose of Kunar
 
Gold Junior hengsten - Erogant
 
Silver Junior hengsten - AR Fayyim
 
Bronze Junior hengsten - Erogon 'P'
 
* Gold Senior merries - Aisha Monpelou
 
Silver Senior merries - Pentia Kossack
 
Bronze Senior merries - Pribaltika
 
Gold Senior hengsten - Durango *D
 
Silver Senior hengsten - Riquel
 
* Bronze Senior hengsten - KAS Valdes
 
Gold Hengstveulens - Le-Kay 'F'
 
Silver Hengstveulens - Pavlov Kossack
 
* Gold Merrieveulens - A.F. Mirenga
 
Silver Merrieveulens - Prikuna Kossack
 
* Bronze Merrieveulens - Maxilya
 
Kampioen Zadelrubriek - Aranik Kossack
 
Res. Kampioen Zadelrubriek - Maroud Najib
 
Most beautiful Head - Nashakana Kossack
 
BEST OF SHOW - Durango *D (*Ster)
 
 
 
 
* = voorgebracht en getraind door Chris van Schalkwijk ( Arabian Fantasie)

BB Escondhio

 Djasayah

A.F. Mirenga

Shadiya

Aisha Monpelou

Kas Valdes

Tidal