U bent hier: nieuwsoverzicht » 2009 » nieuws_2009_rk_zuid

Nationale C-show Zuid 2009 
 
Op 28 Juni jl. vond voor het 6e jaar de nationale C-Show Zuid plaats. Alles wederom voortreffelijk georganiseerd door de familie Stoop. Deze accommodatie leent zich met hun 2 binnenmanege en prachtig buitenterrein prima voor dit soort evenementen. De organisatie van deze show is dan ook de enige die het risico neemt om de keuring buiten te laten plaats vinden. Gelukkig waren de weergoden ons ook dit jaar weer gunstig gezind.

Gestart werd met de junior hengsten rubrieken. Bij de jaarling hengst mocht onze AF Malloy (v.AF Umoyo) zich met 261 pnt. net onder het kopnummer met 263 pnt. als 2e plaatsen. De twee kopnummers lieten de daarop volgende geplaatste hengsten met een verschil van minimaal 7 punten ruim achter zich.

Bij de rubriek 2 en 3 -jarige hengsten ging met 260 punten de overwinning naar de exotische AF Kayode (v.AF Cupido). Een leuk detail is dat zowel zijn moeder YA Karma als zijn vader AF Cupido present waren tijdens deze show.

De derde plaats in deze klasse ging AF Evilio (v.MM Sultan), jammer genoeg was hij te veel onder de indruk waardoor hij zich niet optimaal presenteerde.

In het kampioenschap werd AF Malloy uitgeroepen tot Silver medal champion en AF Kayode Bronze medal champion van de junior hengsten.

Bij de 1 jarige merries mocht Pshyfa H zich met 262 punten als 2e plaatsen. AF Vinjora (v.Kais) behaalde met haar eveneens 262 punten de 2e plaats in de rubriek 2 jarige merries. Helaas geen kampioenstitel voor beide dames.

Na een spectaculaire sliding van minsten een halve baan door voorbrenger Gijs Sallevelt showde hij de imposante 2 jarige Nanu Mahdi Bizar (v.MM Sultan) naar de titel Bronze medal champion bij de ruinen.

De flinke schimmel ruin Amaan al Jarra hier pas voor de derde maal gereden door Ilona Bax mocht zich als 2e opstellen in zadelrubriek hengsten en ruinen.

Beide veulenrubrieken leverde deze dag een grote overwinning op voor de fokproducten van Arabian Fantasie. Bij de merrieveulens was het AF Kamariaa (v.Papillon) die met de hoogste eer ging strijken voor haar nieuwe eigenaresse. Papillon`s eerste nakomeling in Nederland AF Kamariaa ontving met 267 punten trots de titel Gold medal champion. Haar stalgenoot de opvallend rastypische AF Bayuma (v.AF Umoyo) ontving maarliefst een 20 op type maar moest in beweging haar meerdere erkennen in AF Kamariaa. AF Bayuma mocht de Bronze medal champion titel voor haar nieuwe eigenaar in Kuwait in ontvangst nemen.

Onvoorstelbaar, Bij de hengstveulens voor het derde jaar op rij een kampioenstitel voor de fokmerrie Verdira (v.Hiro). Nu was het AF Vamoyo (v.AF Umoyo) die zich met 2 maal 20 op beweging en een puntentotaal van maarliefst 272 tot Gold medal champion werd uitgeroepen.

Rasheem VH (v.Papillon) plaatste zich als 4e in deze grote groep veulens.

De overwinning in de rubriek 4 jarige merrie ging naar de best in show merrie van 2008 S.A. Mawiyah (v.AF Cupido). Helaas werd ze niet optimaal gepresenteerd waardoor haar fantastische bewegingen niet uit de verf kwamen. Dit jaar dan ook helaas geen kampioenstitel voor haar.

Bewezen vaderpaard AF Cupido (v.Kubay Khan) walste door de baan en werd dan ook beloond met 2x 20 en 1 x 19 op bewegingen en behaalde maarliefst een puntentotaal van 274! de hoogste scoren van de gehele dag. Hiervoor kreeg hij een prachtige deken uitgereikt.

De 2e plaats in deze rubriek 4 t/m 10 jarige hengsten ging naar de unieke koffievos Alkan vader de Elite hengst Anthal.

Daarna was het de beurt aan de laatste rubriek van deze mooie keuringsdag, de 10 jaar een oudere hengsten. Op type (1 x 20), hoofd en hals en benen pakte Papillon (v.Neman) met 268 punten ruimschoots de overwinning op 2e plaats met 264 punten.

Papillon in de “winning mood” was in het kampioenschap dan ook niet van plan zijn titel af te staan aan zijn stalgenoot AF Cupido en overtuigende de jury met zijn exotische uitstraling.

Met een minder puntentotaal kreeg Papillon een schitterende Gold medal krans omgehangen en de beter bewegende AF Cupido moest deze keer genoegen nemen met de titel Silver medal champion, vorig jaar was dit tijdens de keuring West precies andersom dus nu staan beide patsers weer quitte.

Als kers op de taart kreeg Chris een gigantische wisselbokaal voor beste voorbrenger 2009 overhandigd. Al met al een prachtige en succesvolle dag met voor ons als hoogte punt; Papillon en zijn dochter AF Kamariaa die met de hoogste eer mochten strijken.

En in het zonnetje YA Karma moeder van de genoemde AF Kamariaa mag zich eveneens de trotse moeder noemen van Bronze medal winnaar AF Kayode. YA Karma zelf verdienstelijk in de showring is een van de basis merries van Arabian Fantasie zij heeft tot heden alle vele kampioenen en eerste premie nakomelingen voortgebracht.

Voldaan keerde het team van Arabian Fantasie na deze showdag huiswaarts.

Foto`s met dank aan Reindert Jansen.

Zie uitslagen:

http://www.avsweb.nl/Subcategorieen/Resultaten/2009/Uitslagen-Nat-C-Zuid-2009.pdf