U bent hier: nieuwsoverzicht » 2009 » nieuws_2009_rk_west

National C-show West 2009 
 
De eerste nationale AVS C-show van dit jaar werd voor de eerste keer op een nieuwe locatie in de Beemster georganiseerd. De recent gebouwde binnenhal van de vereniging is schitterend alleen is het altijd erg jammer dat door stortbuien vaak de speciaal opgezette tent met boxen in een waterballet verandert. Wij geven toch de voorkeur aan het plaatsen van de noodboxen voor de showpaarden in een eventuele 2e binnenmanege indien deze op het terrein aanwezig is, jammer genoeg is dit hier bij de Beemsterruiters (nog) niet mogelijk.
De nationale show West staat altijd bekent om hun prachtige trofeeën, ook dit jaar had kunstenaar Wim van Beelen weer schitterende beelden ontworpen voor de winnaars. Waarvan wij deze show met 3 bronzen medal champions huiswaarts mochten keren.

In een grote groep 1 jarige hengsten wist onze al flinke voshengst AF Montoyo (v. AF Umoyo) met 264 pnt. de gedeelde 1e plaats te bezetten.

Bij de 2 jarige merrie werd AF Venicia (v.Aparan) als tweede in haar rubriek geplaatst achter de uiteindelijke kampioen Adream of Kossack.

Bij de 2 jarige hengsten een nette 2e plaats met 260 punten voor Meyalfi H.

Bij de hengstveulens won AF Vstrinijo (v.Aparan) met 263 pnt. de titel Bronz medal champion met slechts 3 punten minder als de gold medal champion.

De merrieveulen rubriek was goed gevuld en de kwaliteit lag zeer hoog onze deelnemende veulens scoorde allemaal boven de 260 punten.

De Nederlands kampioen ruin Don Sultan (v. MM Sultan) moest door zijn harige verschijning deze keer helaas de kampioenstitel overdragen aan zijn meer in showconditie verkerende concurrentie.

Bij de senior merrierubrieken 4 tot 7 jarige een 2e plaats voor de uit Polen geïmporteerde Mirta.

Onze ster merrie Mirtasza (v.Mir Khan) wist zich in de rubriek 7 tot 10 jarige merries met 265 pnt als 2e te plaatsen. In het senior merrie kampioenschap leverde Mirtasza deze mooie score de titel Bronze medal champion op.

Onze zwarte parel Wushika Monpelou behaalde, tijdens haar showdebuut, met 261 pnt de 4e plaats in de rubriek 10 jaar en oudere merrie.

Al met al een succesvol evenement met een mooie score voor onze AF nafok, een puntentotaal van 260 of meer levert namelijk punten op voor het fokpredicaat van zowel de vader als moeder.

Zie uitslagen:

http://www.avsweb.nl/Subcategorieen/Resultaten/2009/Uitslagen_Nat-C-West-2009.pdf
 
Foto`s met dank aan Reindert Jansen