U bent hier: nieuwsoverzicht » 2007 » nieuws_2007_medio

Papillon nieuwe ster hengst bij Arabian Fantasie 
 
De inmiddels 14 jarige opvallende Arabische vliegenschimmel hengst Papillon is geboren op de wereld befaamde Duitse stoeterij van Gestut Gut Alemich, onder beheer van het internationaal jurylid Sylvia Garde-Ehlert. Deze puur Russische uit elite lijnen gefokte hengst Papillon (v.Neman = elite en mv. Kilimandscharo = elite) is een ¾ broer van de internationale multi showkampioen en bewezen vaderpaard Nadir I in eigendom van europa`s grootste stoeterij Sax Arabians te Duitsland. Hij was gedurende de jaren 2003 en 2004 geleased door Arabian Fantasie. In deze twee seizoenen heeft Nadir I een goede stempel voorwaarts gedrukt op de Nederlandse fokkerij. Hierbij slechts een greep uit zijn kampioens nafok, A.F.Umoyo (m.Mirkana) kampioen RK Zuid 2007 in bezit van Arabian Fantasie, A.F.Escada (m.Palotasza QQ) internationaal kampioen in bezit van M.Baas, Naverka (m.Verkarna) kampioen RK zuid 2007 in bezit van Brouwer Arabians, Kunar T (m.Kupona) kampioen RK Noord 2007 in bezit van The Kossack Stud, Pashshida (m.Protava) kampioen RK West 2006 in eigendom van comb.Arends-Bartels en King of Darkness (m.Kupona) kampioen RK Noord 2004 in eigendom van Kim van Schaik.

Als jaarling werd Papillon geëxporteerd naar Italië waar, naar thans gebleken is, een endurance carrière voor hem in het verschiet lag. Hij heeft zonder enige blessures maarliefst meer dan 50 endurance ritten goed uitgelopen. Waaronder meerdere klasse IV ritten (120 en 160 KM). Voor deze uitzonderlijke prestatie is de aanvraag voor een predikaat in behandeling.

Per toeval kwam Papillon onder de aandacht van Arabian Fantasie, en zij waren op slag “verliefd” op deze indrukwekkende hengst. Niet alleen zijn beeldschone uiterlijk speelde hierbij een rol maar ook zijn zeer interessante puur Russische pedigree gecombineerd met zijn succesvolle prestaties in de endurance sport. Via de bekende Duitse trainer Frank Spönle wist Arabian Fantasie Papillon aan te kopen van Fontanella Magic Arabians in Italië.

Nog geen twee weken na zijn aankomst in Nederland wist Papillon afgelopen weekend, tijdens zijn Nederlandse debuut, de 1e plaats en het reserve kampioenschap op de regionale keuring Noord te bemachtigen. Het kampioenschap ging hier naar A.F.Barahbay, een fokproduct van Arabian Fantasie.

Volgend seizoen zal Papillon worden ingezet voor de dekdienst en verder zal hij in de best mogelijke conditie worden gebracht voor deelname aan enkele grotere shows. Arabian Fantasie heeft in Papillon een zeer waardevolle en veelzijdige aanwinst in handen. Na zijn endurance carrière staat voor deze unieke hengst en hele nieuwe en hopelijk minstens zo`n succesvolle toekomst als dek en showhengst voor de deur.