U bent hier: nieuwsoverzicht » 2007 » nieuws_2007_06_00

Regionale keuring Zuid 2007 
 
Afgelopen juni, werd voor het 4e jaar de regionale keuring Zuid onder het toezicht en fantastische inzet van de familie Stoop op het terrein van manege Pijnhorst te Sint Oedenrode georganiseerd. De nieuwe indeling van de showgrond was zowel voor toeschouwer als deelnemer een zichtbare verbetering.

De rubriek jaarling merries werd gewonnen door de exotisch en al volwassen ogende MM Sultan dochter Sultasza (m.Mirtasza). Deze jonge merrie wist vorig jaar ook al meerdere kampioenschappen mee naar huis te nemen voor haar eigenaar Brouwer Arabians. Voor deze op kleine schaal fokkende eigenaar kon zijn geluk niet op toen zijn merrie Naverka (Nadir I x Verkarna) ook nog eens haar rubriek van de 2 en 3 jarige merries won. Naverka werd tevens gekozen tot junior kampioene van de dag als reserve mocht de 2e geplaatste Bess-Gloria (v.Al Lahab) zich opstellen.

Bij de groep jaarling hengsten ging de overwinning naar de recent door Arabian Fantasie aangekochte Kubinec-zoon LHT Ku-Pac, deze imposante jonge hengst toonde zich tijdens zijn showdebuut met veel flair en liet de concurrentie dan ook ver achter zich.

Bij de daarop volgende rubriek van de 2 en 3 jarige hengsten ging eveneens de overwinning naar een jonge veelbeloofde hengst van Arabian Fantasie namelijk de rastypische Nadir I zoon A.F.Umoyo (m.Mirkana). Met de hoogste puntentotaal van alle junior hengsten kreeg hij terecht het kampioenschap toegekend, reserve werd hier de als 2e geplaatste schimmel Bess-Fahkir (v. Shakaar Ibn Sanadiva). Het team van Arabian Fantasie wist tijdens deze regionale keuring alle kopplaatsen in de juniorrubrieken te bemachtigen.

Deze winnende tendens zette zich voort met de overwinning van A.F.Venicia (Aparan x Verdira) dit luxe “poppetje” showde zich naar de kampioenstitel van de merrieveulens. A.F.Venicia is in eigendom van de net opstartende fokker familie Lippert/Valerius te Duitsland. Het reserve kampioenschap ging naar You-Tou “F” (v. Honorrs) eigenaar Forelocks Arabians, deze wist bij de hengstveulens het kampioenschap te behalen met halfbroer Linton “F” . In deze rubriek was de 4e plaats van Ahid (v.Aparan) in eigendom van Lippert/Valerius de hoogste notering van het Arabian Fantasie team.

Tijdens de lunchbreak werden de bezoekers verblijdt met een unieke aangespannen demonstratie.

De twee erkende Arabische volbloed dekhengsten Riki`s Shabri en Amalartides in eigendom zijnde van Ron Poolen vormde samen een prachtig Engels dubbelspan. Beide “kanonnen” werden op professionele wijze de baan door gemend door niemand minder dan de kampioen oud-wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen menner R.Rutjes.

Het programma werd gevolgd door een parade van luxe mini paardjes, en Chris kreeg zelfs deze kleine prins aan het showen als een echte arabier!

De opvallend goed bewegende A.F.Zjaba (Kubay Khan x A.F.Zazou) in eigendom van ZjaKuba Arabians wist in haar rubriek van de 6 tot 8 jarige merries een nette 2e plaats te behalen achter de uiteindelijk kampioen en verassing van de keuring Manilah (v. Radames II)

The grand old lady, Lady Amal (v.Amal) eveneens in eigendom van ZjaKuba Arabians presenteerde zich als een jonge godin en wist daarmee de jury harten te veroveren dit resulteerde in de 1e plaats bij de 9 jaar en oudere merries. Het reserve kampioenschap van de senior merries ging naar de Raville P (v. Durango) winnares van de 4 en 5 jarige merries.

De in optimale conditie verkerende zwarte hengst Djamal Bahir (v.Balasjow) showde zich in de handen van Chris naar de overwinning in de rubriek 4 tot 6 jarige hengsten.

De daarop volgende rubriek van de 7 jaar en oudere hengsten kende slechts een starter (3 deelnemers lieten helaas verstek gaan), deze Spaans gefokte Gasir (v. Motamid) werd automatisch eerste geplaatst, maar behaalde daarmee wel het zelfde puntentotaal als de winnaar van de vorige rubriek. Waardoor het kampioenschap nog geen uitgemaakte zaak was. Deze strijd werd gewonnen door Gasir en leverde Djamal Bahir de reserve titel op.

De Liberty rubriek werd gewonnen door de prachtig uitgedoste MM Cairo (Kubay Khan x Alaska QQ), zijn eigenaren hadden flink hun best gedaan om zo opvallend mogelijk te voorschijn te komen.

De correcte en prachtige in 2006 door de combinatie Arabian Fantasie/M. Baas aangekochte vliegenschimmel Polynia (v.Naftalin) werd tijdens de premie keuring beloond met de 1e premie op exterieur.

Op naar het 5 jarige jubileum van de RK Zuid op 29 juni 2008!

Hierbij een overzicht van de kampioenen een kompleet overzicht v/d uitslagen kunt u vinden op http://www.avsweb.nl

Jeugdkampioen merries
*Naverka
Reserve jeugdkampioen merries
Bess-Gloria
Jeugdkampioen hengsten
*A.F. Umoyo
Reserve jeugdkampioen hengsten
Bess-Fakhir
Kampioen merrieveulens
*A.F. Venicia
Reservekampioen merrieveulens
You-Tou 'F'
Kampioen hengstveulens
Linton 'F'
Reservekampioen hengstveulens
FHJ Moushill
Reservekampioen merries
Raville 'P'
Kampioen merries
Manilah
Reservekampioen hengsten
*Djamal Bahir RZ.A
Kampioen hengsten
Gasir

 

* = voorgebracht en/of getraind door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)