U bent hier: nieuwsoverzicht » 2007 » nieuws_2007_05_20

Regionale keuring west 2007
 
Onze Elite hengst Anthal werd door de organisatie uitgenodigd om zijn 23e verjaardag tijdens de regionale keuring west in Oud-Karspel te komen vieren in een speciale Galaklasse.

Zijn eigenaresse Abigail deelde tijdens zijn presentatie ter herinnering mooie sleutelhangers uit aan de toeschouwers. Als afsluiting kregen we een heerlijke verjaardagstaart, gemaakt door Martin himself, overhandigd.

20 mei jl. werd voor de keer de regionale keuring West georganiseerd dit keer in een prachtige accommodatie te Oud-Karspel. De gigantische grote binnenbaan waar de keuring gehouden werd was zeer goed ingedeeld en zag er mooi verzorgt uit.

Begonnen werd met de rubriek ruinen, helaas telde deze slechts 2 deelnemers. Erg jammer waar blijven de liefhebbers met hun prachtige ruinen!

De rubriek werd gevolgd door de junior merrie-rubrieken. Waar A.F.Escada (v.Nadir x Palotasza QQ) de 2e plaats bij de 2-jarige merries voor haar rekening nam. De eerste plaats was hier voor Yzy “F” die uiteindelijk ook met het kampioenschap naar huis ging het reserve kampioenschap ging naar haar stalgenoot en winnaar van de 1-jarige merries Yewel “F”.

A.F.Paranik (v.Aparan x Palanika) wist met zijn presentatie en zeer ruim gangwerk de 2e plaats bij de groep jaarlinghengsten te veroveren. De eerste plaats was hier, naar ons idee onterecht voor de minder correcte Ter Weale Hamadin die later eveneens het reserve kampioenschap kreeg toegekend.Als kampioen van de junior hengsten kwam terecht de grote imposante Kunar T (v.Nadir I) uit de bus. Bij de rubriek 3 jarige hengst ging de overwinning naar Sharif –Aquil (v.NadirI). Opvallend te noemen was, net als vorig jaar, het grote succes van Nadir I nakomelingen.

Het kampioenschap van de merrieveulens ging naar A.F.Vinjora (v.Kais x Verkarna) die zowel op type als bewegingen 20 punten in ontvangst mocht nemen. Het reserve kampioenschap ging naar Nadrajka Kossack. Beide veulens voeren de Russische bloedvoering. Het kampioenschap van de grote rubriek hengstveulens was stuivertje wisselen hier ging de overwinning naar Prinik Kossack gevolgd door A.F.Apache (v.Aparan x A.F.Baya) beide een stoere verschijning.

Bij de 4 tot 6 jarige merries ging de 2e plaats naar A.F.Karimah die tijdens deze keuring eveneens haar 1e premie/ster ontving. Haar stalgenoot en stermerrie Verkarna nam eveneens de 2e plaats in de daarop volgende rubriek 7-10 jarige merries voor haar rekening achter de uiteindelijke reserve kampioen Prisiage. De kampioen Veronia kwam uit de 10 jaar en oudere klasse. Al met al prachtige Russisch gefokte merries die tijdens deze RK west met de hoogste eer gingen strijken.

De zeer chique en goed bewegende hengst A.F. Cupido (v.Kubay Khan x Atalante) won de klasse van 7 jaar en oudere hengsten voor Aja Shakakhan. De winnaar van de 4 tot 7 jarige hengst was de Amerikaanse import Amalfi, hij mocht tevens het kampioenschap in ontvangst nemen A.F.Cupido werd gekozen tot reserve kampioen van de senior hengsten.

Zoals in het begin van het verslag vermeldt staat vierde Anthal zijn 23e verjaardag tijdens dit evenement. Tot grote vreugde van het publiek werd Anthal in de galaklasse vergezeld door hengsten van grote naam en faam zoals o.a. Kubinec, Markema en Abdul. Het was een genot om deze “oudere” kanjers nogmaals door de baan te zien gaan! Deze presentatie van de “oud” kampioenen maakte de gehele show compleet.

Hierbij een overzicht van de kampioenen een kompleet overzicht v/d uitslagen kunt u vinden op http://www.avsweb.nl

 * = voorgebracht en/of getraind door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)

 

Kampioen ruinen
Cuba
Reservekampioen ruinens
Flaxman's Hafiz
* Kampioen merrieveulens
A.F. Vinjora
Reservekampioen merrieveulens
Nadrajka Kossack
Kampioen hengstveulens
Prinik Kossack
* Reservekampioen hengstveulens
A.F. Apache
Kampioen junior merries
Yzy 'F'
Reservekampioen junior merries
Yewel 'F'
Kampioen junior hengsten
Kunar 'T'
Reservekampioen junior hengsten
Ter Waele Hamadin
Kampioen senior merries
Veronia
Reservekampioen senior merries
Prisiage
Kampioen senior hengsten
Amalfi
* Reservekampioen senior hengsten
A.F. Cupido
Best of Show
Amalfi