U bent hier: nieuwsoverzicht » 2006 » nieuws_2006_09_16

Nederlandse Kampioenschappen 2006

Voor het 4e achtereen volgende jaar wist de opvallende voshengst MM Sultan voor Arabian Fantasie tijdens de Nederlandse kampioen schappen een kampioenstitel mee naar huis te nemen. Als klap op de vuurpijl kreeg hij naast deze reserve titel ook de titel beste in Nederland gefokte paard van 2006 toegekend.

De beide senior hengstenrubrieken kende slechts twee paarden die met kop en schouders boven de overige deelnemers uit wisten te steken. MM Sultan won, met 19 punten meer als het 2e geplaatste paard, de rubriek van de 4 t/6 jarige hengsten. In de daarop volgende klasse van de 6 jaar en oudere hengsten wist de veelzijdige Spaans gefokte schimmelhengst Lobeke zich met 17 punten meer als de 2e geplaatste te winnen. Lobeke werd later op de dag uitgeroepen tot kampioen.

Bij de hengstveulens veroverde het zeer chique donkerbruine hengstveulen AF Kamaraj (de allereerste nakomeling van Massimo Ibn Mirokan) de juryharten en werd gehuldigd als kampioen als reserve kampioen mocht Le Quint “F” naar voren komen.

Bij de merrieveulens ging de overwinning naar RK Marazja (Marcipan x AF Zjaba) het reserve kampioenschap was hier voor Virginia “F”.

De grote imposante 1e premie/ster ruin Aquileja (v.Anthal) wist het kampioenschap van de ruinen in zijn zak te steken gevolgd door chique koffievos MM Cairo (v.Kubay Khan).

Beide paarden zijn destijds door hun huidige eigenaren aangekocht bij Arabian Fantasie.

Bij het seniormerrie ging dit jaar de het kampioenschap naar de imposante en sterk bewegende schimmel Karona, zij plaatste zich op kop bij 4 en 5 jarige merries. Karona heeft het niet van een vreemde want haar moeder Rigona mocht deze dag voor haar verdiensten de WAHO plaquette in ontvangst nemen en won ook nog eens de zadelrubriek van de merries.

De donkerbruine exotische en opvallend makkelijk bewegende Anthal-dochter A.F. Gracia nam de kopplaats in van de 8 jaar en oudere merrie en werd later op de dag gehuldigd met het reserve kampioenschap deze werd trots door Pa Ligthert in ontvangst genomen. Pribaltika winnares van de 6 en 7 jarige merries moest in beide genoemde merries tijdens het kampioenschap haar meerdere erkennen.

Beide kopplaatsen in de rubriek 1 jarige hengsten werden ingenomen door twee Nadir I nakomelingen. De eerste plaats was hier voor de sterk bewegende zwartbruine Nederlands veulenkampioen van 2005 Kunar T en gevolgd meer typischer koffievos A.F.Umoyo die helaas zijn bewegingen tijdens deze keuring thuis gelaten had.

In de daarop volgende rubriek plaatste de hoogbenige uit Amerika geïmporteerde hengst Amalfi zich op kop voor de ruim bewegende Ylusion “F”. Deze kopnummers van de 2 en 3 jarige hengsten kregen minder punten als de jaarlingen toe bedeeld. Toch wisten Amalfi met 6 punten minder en Ylusion met 7 punten minder als de winnaar van de jaarlingen rubriek wel het kampioenschap en reserve kampioenschap op te eisen.

Bij de groep jaarling merries wederom twee Nadir I fokproducten op kop. De hoogste eer was hier voor de ruim bewegende luxe vosmerrie Naverka (m.Verkarna) gevold door de rastypische donkerbruine beauty A.F.Escada (m.Palotasza QQ).

De groep tweejarige merrie werd gewonnen door BB Jadenz gevolgd door schimmel FS Precious Apal. ZA Valencia mocht zich als winnaar plaatsen in de groep van de 3 jarige merries de tweede plaats was hier voorde reserve Nederlands kampioene van vorig jaar Valeta”F’. Het junior merriekampioenschap nam net als het junior hengsten kampioenschap een aparte wending aan. Beide 1 jarige merries hadden namelijk ook deze keer  weer de hoogste notering. BB Jadenz de rubriek kopplaats met de minste totaalpunten (zelfs 5 punten minder als de jaarling merrie) kreeg het kampioenschap toegekend. Uiteindelijk mocht de jaarling Naverka voor Brouwer Arabians het reserve kampioenschap mee naar huis nemen.

Nederlands kampioenen van 2006 

 

Beste in Nederland gefokte paard
*M.M. Sultan
WAHO Trophy
Rigona
Kampioen hengstveulens
*A.F. Kamaraj                     
Reservekampioen hengstveulens
Le-Quint 'F'                     
Kampioen ruinen
*Aquileja                         
Reservekampioen ruinen
*M.M. Cairo                       
Kampioen merrieveulens
ZK Marazja                       
Reservekampioen merrieveulens
Virginia 'F'                     
Kampioen merries
Karona                           
Reservekampioen merries
*A.F. Gracia                      
Kampioen Darc Futurity Show
 Periander
Reservekampioen Darc Futurity Show
 Grand Kalh
Life Aid Cup Zaterdag
M.M. Cairo
 
Jeugdkampioen merries
BB Jhadenz
Reserve jeugdkampioen merries
*Naverka                          
Jeugdkampioen hengsten
Amalfi                           
Reserve jeugdkampioen hengsten
Ylusion 'F'                     
Kampioen hengsten
Lobeke
Reservekampioen hengsten
*M.M. Sultan
Life Aid Cup Zondag
Lobeke

 


* = voorgebracht/getraind door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)