U bent hier: nieuwsoverzicht » 2006 » nieuws_2006_08_12

Regionale Keuring te  Exloo

In beide veulenrubrieken waren de reserve titels voor de 3/5 broer en zus Vestikay en Lima Juny. Beide nakomelingen van de vorig seizoen bij Arabian Fantasie ter dekking staande hengst Vestival met een Kubay Khan-dochter als moeder. De combinatie Vestival x Kubay Khan blijkt garant te staan voor succes want AF Parcival veulenkampioen van de RK Zuid kwam eveneens uit een zelfde kruising.

Rizaja uit onze Anthal merrie AF Zazou gooide hoge ogen met haar voortreffelijke bewegingen. En mocht zich met slecht 1 punten minder als 3e opstellen.

De luxe Naverka (Nadir I x Verkarna) wist zich overtuigend op kop te plaatsen in de grote groep van jaarling merries gevolgd door de imposante AF Max Maya (Aparan x AF Baya).

In de daarop volgende rubriek van de 2 jarige merries plaatste ZK Nazjaira (Nadir I x AF Zjaba) zich als tweede en bij de 3 jarige was de 2e plaats voor Shakirah (Kubinec) die haar showdebuut maakte. Het junior kampioenschap ging naar de winnaar van de 3 jarige merrie Valeta “F” als reserve kampioene mocht de 2 jaar jongere Naverka zich opstellen.

Twee AF fokproducten plaatsen zich als 1 en 2 in de rubriek van de 6 t/m 9 jarige merries.

De exotische en opvallend goed bewegende AF Gracia wist zich overtuigd boven haar ½ zus AF Dobaya te plaatsen. AF Dobaya bleek jammer genoeg niet geheel in showconditie te zijn.

Tijdens het kampioenschap koos de jury helaas voor de minder bewegende maar net iets typischere winnaar van “oudere” klasse Veronia, de duidelijke Anthal dochter AF Gracia werd uitgeroepen als reserve kampioen van de senior merries.

Uiteindelijk was het de beurt aan de altijd spectaculaire hengstenrubriek. Hier plaatsteMM Sultan zich overtuigend op kop van zijn rubriek van de 4 jaar en oudere hengsten. De 2e plaats was hier met 9 punten minder voor de hengst Durango. Beide reeds bewezen hengsten werden respectieve kampioen en reserve kampioen van de senior hengsten.

Tot slot kreeg MM Sultan titel Best in show toegekend. Deze prachtige afsluiting maakte het triomf van Arabian Fantasie en team kompleet.

Hierbij een overzicht van de kampioenen een kompleet overzicht v/d uitslagen kunt u vinden op http://www.avsweb.nl

* = voorgebracht en/of getraind door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)

 

Kampioen merrieveulens
Virginia 'F'
*Reservekampioen merrieveulens
Lima Juny
Kampioen hengstveulens
Jumah
*Reservekampioen hengstveulens
Vestikay
Jeugdkampioen merries
Valeta 'F'
*Reserve jeugdkampioen merries
Naverka
Jeugdkampioen hengsten
Psygon 'T'
Reserve jeugdkampioen hengsten
Ylusion 'F'
Kampioen ruinen
FS Bengal Bay
Reservekampioen ruinen
Jewel's Balou
Kampioen merries
Veronia
*Reservekampioen merries
A.F. Gracia
*Kampioen hengsten & best in show
M.M. Sultan
Reservekampioen hengsten
Durango