U bent hier: nieuwsoverzicht » 2006 » nieuws_2006_07_22_23

Nederlandse fokproducten succesvol tijdens de Internationale show te Ströhen (D)

Helaas waren er twee keuringen op dezelfde datum gepland zodat een keuze moest worden gemaakt tussen de regionale keuring West te Alkmaar of deelname aan de internationale show te Ströhen in Duitsland. Een aanzienlijke groep besloot dit jaar toch af te reizen naar het Dierenpark annex de stoeterij van Ismer. En we kunnen terug kijken op een zeer geslaagd en zonovergoten weekend van 22 en 23 juli 2006.

Het jurycorps bestond uit en gevarieerd gezelschap J.Bialobok (Polen) P.Gamlin (GB) A.Norden (Zweden) G.Aragno (I) J.Frederiksen (DK) en D.Kleist (D).

Dit verslag blijft grotendeels beperkt tot de Nederlandse deelnemers die zich wisten te plaatsen bij de Top 5, zoals in Duitsland gebruikelijk .
Trots begin ik met de rubrieken van de veulens. Hierbij gingen beide kampioenstitels naar twee Nederlandse fokproducten.

De rastypische Sultasza (MM Sultan x Mirtasza) FOTO gefokt en in eigendom van Brouwer Arabians wist zich in een zware en grote groep merrieveulens als eerste te plaatsen, nakomelingen van o.a. de vermaarde hengsten El Sid en Khidar achter zich latende.De tweede plaats ging naar Whazirah (Kamaahr x Wanessa). In deze prachtige rubriek was er een 5e plaats voor CSA Farrijsha.

De hoogedele A.F.Kamaraj (Massimo ibn Mirokan x YA Karma), gefokt door Arabian Fantasie en in eigendom van Dhr.A. Finnema mocht zich op kop plaatsen in de rubriek van de hengstveulens. Op de tweede plaats wel een  El Sid nakomeling t.w. Snow Boy. Beide hengstveulens zouden later de strijd aan gaan met de nummers een en twee bij de merrieveulens. Hierbij kwam de prachtige Sultasza als winnaar uit de bus en mocht als Overall Veulenkampioen het kampioenslint in ontvangst nemen en de winnaar bij de hengstveulens AF Kamaraj werd uitgeroepen tot Overall Reserve kampioen.

Tijdens deze internationale keuring kwamen geen junior hengsten uit Nederland aan de start. Wel leuk om te vertellen dat hier toch een nakomeling van Nadir I met het junior kampioenschap naar huis ging. Bij de vele junior merries waren er weliswaar drie paarden uit Nederland afkomstig, doch helaas wisten zij zich niet bij de beste vijf te plaatsen.

Bij de senior merries ging het beter en twee Nederlandse paarden voegden zich bij de Top 5. Bij de 6-9 jarige merries waren de deelnemende paarden uit het Midden-Oosten onverslaanbaar deze gingen er dan ook met de eerste vier plaatsen vandoor.

De exotische en opvallend goed bewegende Anthal-dochter A.F.Gracia gefokt door en eigendom van N.F.Ligthert kwam met haar puntentotaal ex equo op de 5e plaats te staan, samen met La Dolce Vita (v.Versace), eerder al klassenwinnaar van o.a. de Tulip Cup en Mooslarque.

Bij de 10 jaar en oudere merries wederom een Nederlandse afvaardiging. Monitra, een schitterende Monitor dochter, gefokt door en in eigendom van N. Dijkshoorn behaalde de 2e plaats.

Een opvallend en sterk resultaat was dat bij alle drie senior hengsten klassen de 2e plaatsen naar een Nederlandse afvaardiging ging.

Zo miste de imposante MM Sultan  (v.Kubay Khan)in eigendom van Arabian Fantasie in de rubriek 4-5 jarige hengsten op een haar de 1e plaats en moest hij met slechts  0,3 pnt verschil zijn meerdere erkennen in BF Coco Junior.

In de daarop volgende rubriek 6-9 jarige hengsten was er dus wederom een 2e plaats voor een NL afvaardiging. De aansprekende en goed uitgegroeide Eternel (v.Ekstern) in eigendom van Klarenbeek Arabians plaatse zich direct achter het bewegingswonder Beduin, die overigens later ook uitgeroepen zou worden tot reserve kampioen.

Bij de 10 jaar en oudere hengsten moest de zeer correcte hengst Esprit (v.Edykt) in eigendom van E.Dorssers de uiteindelijke kampioen Fernando voor laten gaan.

Het zijn, mag je wel zeggen, vermeldenswaardige resultaten van ons land in een bijzonder zware competitie.

Tot slot nog even de kampioenslijst:                              

Kampioen veulens - Sultasza      
Reserve Kampioen veulens - A.F.Kamaraj

Kampioen junior merries - Pandoorah
Reserve Kampioen junior merries - Mahala
                                        
Kampioen junior hengsten - For The Record KA  
Reserve Kampioen junior hengsten - Psyrasic

Kampioen senior merries - Eskalopka  
Reserve Kampioen senior merries - Eagleridge Passionata

Kampioen senior hengsten - Fernando                                  
Reserve Kampioen senior hengsten - Beduin