U bent hier: nieuwsoverzicht » 2006 » nieuws_2006_06_25

Regionale Keuring te  Sint Oedenrode

Op 25 juni jl. ging op manege De Pijnhorst te Sint Oedenrode de eerste regionale AVS keuring van dit jaar van start. De entourage was ruim opgezet en aangekleed met diverse stands en attracties in landfair stijl.

Om 9.30 werd, helaas met 1 jurylid minder, begonnen met een mooie groep merrieveulens. Ashanti (Alkan x AF Shari) in eigendom van familie Vodde pakte op bewegingen de kopplaats boven de meer typische MM Sultan-dochter Sultasza in eigendom van Brouwer Arabians.

De derde plaats was voor La-Luna “F” in eigendom van Forelocks Arabians. Ashanti en Sultasza werden respectievelijk kampioen en reserve kampioen. Beide winnende veulens werden door Chris gepresenteerd.

De daarop volgende ruinen rubriek werd met vlag en wimpel gewonnen door de imposante, ruim 1.60m metende, Anthal-zoon Aquileja, gevolgd door de fijner gelijnde Mir Cyran (Mir Khan x AF Camee). Dit betekende weer een dubbelzegge voor het team van Arabian Fantasie.

Bij de rubriek van de hengstveulens was de hoogste eer voor twee eigen fokproducten van Arabian Fantasie. Het 5 weken oude parmantige veulen A.F.Parcival (Vestival x Ghaniyah) mocht zich als kampioen opstellen ;op de voet gevolgd door de zeer luxe donkerbruine A.F.Kamaraj (Massimo Ibn Mirokan x YA Karma).

Zijn nieuwe eigenaar de heer Finnema mocht met trots het reserve kampioenschap in ontvangst nemen. Ook in deze klasse een 3e plaats voor Forelocks Arabians met Le-Quint “F”.

De tendens zette zich voort met de overwinning bij de jaarling merries van de schitterende A.F.Escada (Nadir I x Palotasza) in eigendom van Mireille Baas. De 2e plaats in deze grote rubriek was voor Ysabella “F” in eigendom van familie Stoop, een van de organisatoren van deze keuring. De derde plaats was wederom voor Forelocks Arabians met Yubilea “F”.

Ook bij de jaarling hengsten was de hoogste notering voor een AF nakomeling. Dit keer wist de Nadir I-zoon A.F.Umoyo de ereplaats op te eisen. Deze volwassen uitziende en hoog in het type staande jonge hengst wist 3 weken geleden tijdens een grote internationale B-show te Dillenburg (D) eveneens hoge ogen te gooien met zijn showy uiterlijk en behaalde in een grote groep een verdienstelijke 2e plaats. In deze rubriek werd 2e LHT Moreno in eigendom van de combinatie M.Verhey/A.Heens. En u raad het al … wederom de 3e plaats voor Forelocks Arabians ;dit keer met Lavinsky “F”.

Zowel A.F.Escada als A.F.Umoyo werden later op de dag uitgeroepen tot reserve jeugdkampioenen. De overwinningen van eerste vijf rubrieken van de dag waren aldus voor het team van Arabian Fantasie.

Bij de 2 en 3 jarige merries helaas maar een gering aantal deelnemers. De eerste plaats ging hier naar de in Amerika gefokte BB Jhadenz; nu in eigendom van BB Arabians; gevolgd door Aisha Monpelou (v.Mir Khan) die eigendom is van E.Vissers uit België. BB Jhadenz ging aan het eind van de dag met het kampioenschap naar huis.

Bij de 2 jarige hengsten slechts 1 deelnemer, Piper 10 BB mocht dan ook het oranje lint in ontvangst nemen. Uiteindelijk werd zijn kwaliteit nog verder beloond met het Jeugdkampioenschap.

Bij de 3 jarige hengsten weer een overwinning voor Arabian Fantasie. De veel front en beweging tonende hengst A.F.Esquire (Mir Khan x Palotasza QQ) in eigendom van R.Poolen plaatste zich op kop; gevolgd door Sha Bajko (v.Lazio) in eigendom van Jane Fraser Brown.

In de middagpauze was er eindelijk tijd voor de premiekeuring. Van de hand van Arabian Fantasie werden drie paarden ter beoordeling aangeboden. Te noemen de twee halfzussen, beiden uit de 1e premie en ster merrie Palotasza QQ. Haar oudste dochter Kutasza (v.Kubay Khan) kreeg een 2e premie en de jongere Mirtasza (v.Mir Khan) een 1e premie. Zij is op haar beurt weer de moeder van reserve kampioen Sultasza (v.MM Sultan) en werd opgewaardeerd naar een welverdiende 1e premie.
Het derde aangeboden paard Aquileja (v.Anthal) kreeg eveneens een overduidelijke 1e premie toegekend. Hij mag zich vanaf nu een 1e premie kampioensruin noemen!

De uiteindelijke reserve kampioen Amerika in eigendom van Onno Dopper stond op kop bij de 4 t/m 9 jarige merries en Ya Bask Anastasia in eigendom van Nicole Harmsen volgde haar met een gelijk puntentotaal op de voet. De derde plaats in deze grote groep werd ingenomen door Mirtasza (Mir Khan x Palotasza QQ).

Bij groep oudere merries stonden twee Monitor -dochters op kop. Zij zijn allebei gefokt door en in eigendom van Nico Dijkshoorn. De 1e plaats was voor de schitterende schimmel Monitra en de 2e plaats voor haar voskleurige halfzus Monitraisse. Later op de dag werd Monitra niet alleen uitgeroepen tot Kampioen maar tevens tot Best in Show.

Arabian Fantasie had dit keer zelf geen senior hengst ingeschreven ,maar telde door het behaalde reserve kampioenschap van Al Ahmar (Kubay Khan x Langani) - gefokt in combinatie met RIH Arabians - toch een beetje mee. Als kampioen mocht de veelzijdige Spaans gefokte hengst Lobeke zich opstellen.

Al met al kan het team van Arabian Fantasie met tevredenheid terugblikken op een zeer succesvolle keuring; waarbij van de 14 uit te delen eretitels er 9 door eigen paarden van Arabian Fantasie alsmede fokproducten en  trainingspaarden, mee naar huis genomen mochten worden.

Het totale resultatenoverzicht  (Kampioenen & top 3):
 
Kampioen merrieveulens
Ashanti (Alkan X AF Shari) *                         
Reservekampioen merrieveulens
Sultasza (MM Sultan x Mirtasza) *
 
Kampioen ruinen
Aquileja (Anthal x Rigilya) *                        
Reservekampioen ruinen
Mir Cyran (Mir Khan x AF Camee) *                    
 
Kampioen hengstveulens
A.F. Parcival (Vestival x Ghaniyah) *            
Reservekampioen hengstveulens
A.F. Kamaraj (Massimo Ibn Mirokan x YA Karma) *                 
 
Kampioen junior merries
BB Jhadenz (Enzo x FA Jada)
Reservekampioen junior merries
A.F. Escada (Nadir I x Palotasza QQ) *
 
Kampioen junior hengsten
Piper 10 BB (Hlayyil Ramadan x Plakat`s Gift)
Reservekampioen junior hengsten
A.F. Umoyo (Nadir I x Mirkana) *
 
Kampioen merries
Monitra (Monitor x Pasch Falluka)
Reservekampioen merries
Amerika (Madiar x Artemida)
 
Kampioen hengsten
Lobeke (Fiolek x Eleskirt)                           
Reservekampioen hengsten
Al Ahmar (Kubay Khan x Langani)
 
Best in show
Monitra (Monitor x Pasch Falluka)
  
Merrieveulens (2 juyleden);
1)      * Ashanti (Alkan x AF Shari) 169 pnt
2)      * Sultasza (MM Sultan x Mirtasza) 168 pnt
3)      La Luna F ( Vivaldi F x Lanizjka) 168 pnt
 
Ruinen (2 juryleden);
1)      * Aquileja (Anthal x Rigilya) 170 pnt
2)      * Mir Cyran (Mir Kkan x AF Camee) 166 pnt
3)      Arvak ( Primo x Arlova) 163 pnt
 
Hengstveulens (2 Juryleden);
1)      * A.F.Parcival (Vestival x Ghaniyah) 175 pnt
2)      * A.F.Kamaraj (Massimo Ibn Mirokan x YA Karma) 173 pnt
3)      Le Quint F (SA Movin Star x La Brunette) 171 pnt
 
1 jarige merries (vanaf nu 3 juryleden!);
1)      * A.F.Escada (Nadir I x Palotasza QQ) 261 pnt
2)      Ysabella F (Almonito x Yosraya) 260 pnt
3)      Yubilea F (SA Movin Star x Yafit) 258 pnt
 
1 jarige hengsten;
1)      * A.F.Umoyo (Nadir I x Mirkana) 260 pnt
2)      LHT Moreno (Marcipan x Maiga) 257 pnt
3)      Lavinsky F (SA Movin Star x Lanizjka) 256 pnt
 
2 & 3 jarige merries;
1)      BB Jhadenz (Enzo x FA Jada) 263 pnt
2)      * Aisha Monpelou (Mir khan x Veruska Monpelou) 255 pnt
3)      Imani (Maskarad x Demonstracia) 249 pnt
 
2 jarige hengst(en);
1)      Piper 10 BB (Hlayyil Ramadan x Plakat`s Gift) 266pnt
 
3 jarige hengsten;
1)      * A.F.Esquire (Mir Khan x Palotasza QQ) 258 pnt
2)      Sha Bajko (Lazio x Palalajka ) 258 pnt
3)      * Sa`doen (Balasjow x Lucky Pandora) 244 pnt
 
4-9 jarige merries;
1)      Amerika (Madiar x Artemida) 264 pnt
2)      YA Bask Anastasia (Imars Bask Clasix x Markitanka) 264 pnt
3)      * Mirtasza (Mir Khan x Palotasza QQ) 258 pnt
 
10+ jarige merries;
1)      Monitra (Monitor x Pasch Falluka) 265 pnt
2)      Monitraisse (Monitor x WH Farewell) 262 pnt
3)      Hamda (Alegro x Harpia) 261 pnt
 
4+ hengsten;
1)      Lobeke (Fiolek x Eleskirt) 265 pnt
2)      Al Ahmar (Kubay Khan x Langani) 261 pnt
3)      Najm (Shamek al Shaqab x Simeon Shas) 260 pnt
 * = getraind/voorgebracht door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)  
Foto`s met dank aan Reindert Jansen