U bent hier: nieuwsoverzicht » 2006 » nieuws_2006_06_15

AVS Elite hengst ANTHAL A.3451
 
Geboren: 20 mei 1984 - Fokker: Liberty Arabians - Eigenaar : A.F Ligthert (Arabian Fantasie) - Vader: Komplekt - Moeder: Olympia Dennenoord (v.Sadat)

Hij stond aan de basis van Arabian Fantasie en staat nu aan de top van zijn eigen carrière : ANTHAL is gepromoveerd tot Elite Hengst.

Anthal werd geboren in 1984 bij Liberty Arabians, destijds een van Europa`s grootste stoeterijen. In 1988 wist Abigail haar vader tijdens de veiling ervan te overtuigen dat dit het juiste paard was om aan te kopen met als doel rijpaard en hij is dan ook de eerste jaren succesvol in de dressuur en springsport uitgebracht. Pas op 7 jarige leeftijd kwam Anthal voor het eerst naar de AVS-hengstenkeuring, hetgeen resulteerde in een prachtige overwinning. Anthal werd direct goedgekeurd als dekhengst met een 1e premie en werd tevens uitgeroepen tot het beste nieuw te keuren in Nederland gefokte paard.

In de daarop volgende jaren behaalde hij op tal van nationale en internationale keuringen de ene na de andere overwinning o.a. de titels Nederlands AVS kampioen en erekampioen van 1993 en reserve Nederlands kampioen van de jaren 1992, 1995 en 1996. In 1994 was hij kampioen en Best in Show in Denemarken. Anthal is tijdens zijn showcarrière in totaal 19 keer geshowd en behaalde daarvan maar liefst 15 x de 1e plaats, werd  6 x kampioen, 4 x reserve kampioen en zelfs 1 x ere kampioen. In de dekdienst stond hij meerdere jaren in de top 5 van meest gevraagde hengsten in Nederland en werd uiteraard beloond met een definitieve 1e premie. Aan zijn palmares kreeg hij wegens zijn eigen verdiensten in de showring een ECAHO ster toegevoegd.

Anthal een bewezen vaderpaard en succesvol showpaard. Deze imposante hengst is in Nederland nog een van de weinige goedgekeurde zonen van de legendarische reserve wereldkampioen Komplekt, de hengst die alom bekend staat om zijn fabelachtige bewegingen, Deze heeft Anthal ook zeker van zijn vader meegekregen en geeft ze op zijn beurt weer door aan zijn nakomelingen. Tijdens het 25-jarig jubileum van het AVS wist hij op 21-jarige leeftijd nog de hoogste notering op bewegingen te scoren en werd hiermee genomineerd voor de Life Aid Cup. Verder blinkt hij uit door zijn correctheid op alle fronten en zijn zeer vriendelijke, eerlijke en werklustige karakter.

Op dit moment heeft Anthal meer dan 100 nakomelingen voortgebracht. Daarvan schitteren er velen in de kampioensring als gebruikspaard en/of als showpaard. Zijn elite predikaat is mede gebaseerd op de behaalde resultaten van de afstammelingen in onderstaande lijst.

Daarin zijn nog niet eens de resultaten van zijn (veulen)kampioen A.F.Kylian  (m.Mu Yetla), Nederlands kampioen Isjitar Corvus (m.Cobricia Corvus), de veulenkampioenen A.F. Camee (m.Adina) en Imaani (m.Aidaa) verwerkt.

* A.F. Gracia (m.Mu Yetla) show

* A.F. Atlas (m.Adina) show

* Alkan (m.Alaska QQ) show

* A.F. Abigail (m.Langani) show, sterpredikaat

* Nathal (m.Natchi) show, sterpredikaat

* Cishaska (m.Saffier) show

* Khordan (m.Khorama) Show

* Aquileja (m.Rigilya) show, sterpredikaat

* A.F. Aya (m.Mu Yetla) sport-dressuur/endurance

* Anthar (m.Zareehfa) sport- springen

* A.F. Kosmo (m.Naquene) sport-dressuur

* Pachenco (m.Pekinka) sport- dressuur