U bent hier: nieuwsoverzicht » 2005 » nieuws_2005_08_13

Regionale Keuring Exloo 2005 
 
In het weekend van 13 en 14 augustus werd het Hippisch Centrum te Exloo omgetoverd tot een schitterend Arabisch toneel. De organisatie had dit jaar extra uitgepakt met de aankleding van het geheel ,rondom het terrein en in de hoofdring, aangezien de regionale keuring Noord werd gecombineerd met de voor de eerste keer georganiseerde internationale show , de LowLand Cup”.

De regionale AVS keuring ging zaterdag van start met de groepen junior-merries en -hengsten.

Onze schitterende donkerbruine, 2 jarige hengst A.F.Damish (v.Mir Khan x A.F.Zazou x Anthal) maakte zijn showdebuut en mocht zich als 2e opstellen in de rubriek 2-jarige hengsten. Hij behaalde een gelijke totaal- score op type (18,33) als de eerst geplaatste en latere reserve kampioen Amalfi. Helaas toonde A.F.Damish, mede door onervarenheid, zijn prachtige bewegingen niet optimaal. Het kampioenschap van de junior hengsten ging later naar 1 jarige vos hengst Ylusion F.

Bij de junior merries plaatste de fijn gelijnde 2-jarige Mir Khan-dochter Aashique Monpelou (nu in Duits bezit) zich met een score 2 x 19 en 1 x 20 op type als tweede.

De 1e plaats en het kampioenschap gingen naar de grote en volwassen ogende 2-jarige Raville P. De hoogedele 3-jarige schimmel Aicha SVA werd gekozen tot reserve jeugdkampioene van de dag.

Bij de merrieveulens werd de nog maar 28 dagen oude Vabiola F van Forelock’s Arabians  kampioen. Het reserve kampioenschap was automatisch voor de nummer twee uit deze fraaie rubriek Naverka (Nadir I  x Verkarna) van fokker en eigenaar Brouwer Arabians.

Naverka is een hoogbenige vos met zeer beste bewegingen. Het veulen heeft qua elegantie veel weg van haar vader Nadir I ; een hengst waarvan tal van uitstekende fokproducten in de ring verschenen. Zij wonnen nu dus van de als 4e geplaatste Alde`al Hadiye , die een dag later tijdens de internationale LowLand Cup kampioen van de merrieveulens werd.

Bij de hengstveulens gingen beide titels naar nakomelingen van Nadir I. Eerste en daarmee Kampioen werd de opvallende donkerbruine Kunar T ; in eigendom van L. Schutrups. Gevolgd op de tweede plaats door de goedgebouwde vos Maroud Najid ; in eigendom van Maroud Arabians , die het reserve kampioenschap mee naar huis nam.

Bij de senior-merries kwamen zowel de kampioen als de reserve kampioen uit de rubriek van de 4- tot 7- jarige merries. De sprookjesachtige schimmel Simourah W van B. Blaak mocht zich kampioen noemen en reserve kampioen werd Verkarna, die in dezelfde klasse op de tweede plaats stond. Verkarna is zowel de moeder van de reservekampioen bij de merrieveulens als de volle zus van Vestival de latere reserve kampioen bij de senior-hengsten. Simourah W  werd aan het eind van de dag gekroond tot Best in Show.

Als afsluiting van een succesvol dekseizoen bij Arabian Fantasie wist de grote en opvallend goed bewegende Karnaval-zoon Vestival de overwinning bij de 4-jarige hengsten en vervolgens het reserve senior-kampioenschap voor zijn eigenaar RIH Arabians binnen te halen.

Ook de volgende dag tijdens de LowLand Cup liep Vestival zich in the picture, hetgeen wederom resulteerde in een klasse overwinning ; deze keer tussen de internationale top. Het regionaal kampioenschap van de senior-hengsten ging naar Pladykt.

Bij de premiekeuring gingen deze keer slechts 2 merries naar huis met een welverdiende 1epremie; te weten de prachtige Kubay Khan-dochter Ghaniyah (als veulen al regionaal kampioene) en de showmerrie Verkarna; beiden voorgesteld door Chris van Schalkwijk.

Kampioenen RK Exloo 2005

Kampioen merrieveulens
Vabiola 'F'
Reserve kampioen merrieveulens
Naverka *

Kampioen hengstveulens
Kunar 'T'
Reserve kampioen hengstveulens
Maroud Najib *

Jeugdkampioen merries
Raville 'P'
Reserve jeugdkampioen merries
Aicha SVA
 
Jeugdkampioen hengsten
Ylusion 'F'
Reserve jeugdkampioen hengsten
Amalfi
 
Kampioen ruinen
Jewel's Balou
Reserve kampioen ruinen
Nekst
 
Kampioen merries
Simourah "W"
Reserve kampioen merries
Verkarna  *

Kampioen hengsten
Pladykt
Reserve kampioen hengsten
Vestival *

* = voorgebracht/getraind door Arabian Fantasie