U bent hier: nieuwsoverzicht » 2005 » nieuws_2005_07_24

Regionale Keuring te Alkmaar
 
24 Juli jl. werd voor de 2e maal de regionale AVS keuring West georganiseerd. Deze keer gehouden op het prachtige terrein van het Drafcentrum te Alkmaar. De bezoekers konden hun hart ruimschoots ophalen bij de ruim 100 ter keuring aangeboden Arabische Volbloed Paarden. Deze werden zowel aan de hand gepresenteerd tijdens de show en premiekeuring als onder het zadel tijdens de dressuur/bestgaande en westernrubriek. Tevens was er Braderie met een verrassende diversiteit aan kramen.

AF Ken

De dag ging om 9 uur van start met de ruinen rubriek.
Daar was kopplaats deze keer voor de vos Vaybian met 260 pnt.

gevolgd door de Kubay Khan zoon M.M.Cairo (m.Alaska QQ) met een totaal van 256 pnt.

Beide ruinen voorgesteld door Chris van Schalkwijk en Benjamin Kooiker van Arabian Fantasie werden respectievelijk kampioen en reserve kampioen.

Bij de 1-jarige merries was de hoogedele donkerbruine Nadir I dochter M.A.Qiantha (m.A.F.Antha) met een puntentotaal van 263 pnt veruit de beste.

Zij mocht het oranje lint en een prachtig Arabisch beeldje mee naar huis nemen.

Bij de 1- jarige hengsten ging de overwinning naar de ,voor zijn leeftijd, al redelijk uitgezwaarde Pushkin; gevolgd door de Nadir I zoon Sharif-Aqil (m.A.F.Abigail).

Net voor de middagpauze kwam de grote groep (15 stuks) merrieveulens aan bod. Prachtige exemplaren toonden zich aan de jury.
De overwinning en het kampioenschap ging nipt naar Alicia.Tweede en reserve-kampioen, met een gelijk aantal van in  totaal  264 punten, werd de Aparan-dochter Riva.

Jammer dat een lid van de jury haar punten drukte; wat haar zeker de kopplaats kostte.

Na de middag was het de beurt aan alweer een grote groep van (eveneens 15 stuks) hengstveulens. De duidelijke winnaar was, de nu al zeer witte, SL Kasjmir.
Dit sprookjesachtige veulen behaalde maar liefst 267 pnt. en werd daarmee terecht kampioen.

Aan het eind van de dag werd zijn eigenaar nog extra verblijd door het uitroepen van zijn veulen tot Best in Show; in een aparte competitie tussen alle kampioenen.

De 2e plaats was voor Luciano F met 262 pnt. en daarmee reserve- kampioen. De twee Nadir I zonen F.H.Kadir en A.F.Umoyo (m.Mirkana) vonden we in deze buitengewoon sterk bezette rubriek terug op resp. de 4e en de 6e plaats.

De rubriek 4 t/m 8 jarige hengsten bracht een overwinning voor de imposante hengst MM Sultan (m.Alaska QQ) die nu als senior (vorig jaar als junior) wederom met de hoogste eer ging strijken.

Met een puntentotaal van 270 liet hij zijn concurrenten ver achter zich. Op de 2e plaats met maar liefst 13 punten minder eindigde de hoogbenige bruine L.A.Jamal.

Later op de dag kreeg MM Sultan tevens de kampioenstitel toegekend. Zijn eigenaren Chris en Abigail mochten ook dit jaar weer een prachtig Arabisch beeld (geschapen door kunstenaar Wim van Beelen) in ontvangst nemen. Het AVS sponsorde vanwege het 25 jarig bestaan voor elke kampioen een blauwe AVS Jubileum deken.

Sendai (m.Kreona), het kopnummer bij de 9 jaar en oudere hengsten mocht zich als reserve kampioen van de seniorhengsten opstellen.

Proficiat voor Emiel ;die deze positief opvallende hengst als jaarling aankocht bij zijn fokker Chris van Schalkwijk.

In de groep 6- en 7-jarige merries ging de hoogste eer naar Veeda MAF, gevolgd door de zeer goed bewegende RIH Marsiani, die net 2 punten hoger scoorde dan de zeer typische Mirkana die met 258 pnt. op een goede 3e plaats eindigde.

De als tweede geplaatste Marsiani behaalde tevens op deze keuringsdag een verdiende 1e premie bij de merriekeuring.

De zeer showy YA Karma zette met 266 pnt. de overwinning in de rubriek 8 jaar en oudere merries op naam.

Het oudste deelnemende paard van deze dag Anatomy behaalde hier een verdienstelijke 2e plaats. Geweldig om te zien hoe deze “oudere dame” zich nog door de baan beweegt.

Het kampioenschap van de senior merries pakte deels vreemd uit. De uit Spanje geïmporteerde grote schimmel Veeda MAF werd kampioen. Doch de “verwachte” reserve kampioene YA Karma moest onbegrijpelijk plaats maken voor de winnares van de rubriek 4- en 5-jarige merries Abakana Kossack (259pnt), ofschoon deze in haar klasse (zonder ene 19) op vrijwel alle onderdelen lager werd beoordeeld dan YA Karma ( met wel 6 x 19, w.o. voor type).

Het was jammer dat juist de kampioenschappen, de finale van deze zonovergoten dag, een beetje “in het water” vielen en helaas al veel bezoekers reeds huiswaarts gingen. Onze complimenten gaan uit naar de organisatoren van deze onvergetelijke mooie dag de gehele familie Jimmink en Stefan v.d.Hoogenband die mede door hun niet aflatende inzet gezorgd hebben voor een geweldig evenement. Het zal voor hen erg moeilijk worden om deze perfect verlopen show en de tot in de puntjes verzorgde keuringsdag volgend jaar op dit niveau te evenaren!

Kampioenen RK Alkmaar 2005: 

 

*Kampioen Ruinen
Vaybian
*Reservekampioen Ruinen
M.M. Cairo

Jeugdkampioen Merries
Naomi C. Kossack
Reserve jeugdkampioen merries
Ytadella 'F'

Jeugdkampioen hengsten
Pushkin
Reserve jeugdkampioen hengsten
Plumbum

Kampioen merrieveulens
Alicia
*Reservekampioen merrieveulens
Riva

Kampioen hengstveulens
SL Kasjmir
Reservekampioen hengstveulens
Luciano 'F'

Kampioen merries
Veeda MAF
Reservekampioen merries
Abakana Kossack

*Kampioen Senior hengsten
M.M. Sultan
Reservekampioen hengsten
Sendai

 

 * = voorgebracht en/of getraind door Arabian Fantasie