U bent hier: nieuwsoverzicht » 2005 » nieuws_2005_06_05

Regionale Keuring te  Sint Oedenrode

Tijdens de regionale AVS keuringsdag te Sint Oedenrode op 5 juni 2005 werden 7 van de 12 uit te delen kampioenschappen in de wacht gesleept door het team van Arabian Fantasie. De keuring ging van start met de groep junior hengsten. Hier ging de overwinning en  het kampioenschap naar de Balasjow-zoon Djamal Bahir aan de hand van Chris van Schalkwijk.
De eveneens door Chris voorgestelde sierlijke vos hengst A.F.Esquire (Mir Khan x Palotasza QQ), gefokt door Arabian Fantasie, mocht zich als reserve kampioen opstellen.

 

Bij de junior merries ging de hoogste eer alsmede het kampioenschap naar de net iets meer typische Ydola F ,een fokproduct van Forelock’s Arabians.

De tweede plaats en het reserve kampioenschap ging naar de beter bewegende regionaal kampioen van 2004 Mirtasza. Waarmee de combinatie van de kampioenshengst Mir Khan x de stermerrie Palotasza QQ  voor de beide reservejeugdkampioenen tekende..

De klasse van de merrieveulens werd gewonnen door de zeer rastypische A.F.Cupido-dochter SA Mawiyah.

Deze lijn vertegenwoordigt maar liefst vier generaties van “A.F.” vaderpaarden; te beginnen met Anthal “The Chief hengst” van Arabian Fantasie. Vervolgens een kruising met de combinatie Lazio x A.F.Cupido (v.Kubay Khan). Met miniem verschil eindigde op de tweede plaats en werd tevens reserve kampioen: de imposante en opvallend goed bewegende A.F.Max Maya van vader Aparan x de stermerrie A.F.Baya (v.Kubay Khan). Gefokt door Arabian Fantasie en sinds enkele weken in eigendom van Vrouwkje van Benthem te Apeldoorn. Ook de derde plaats in deze mooie rubriek ging naar een veulen gefokt uit de zgn. Arabian Fantasie stam . M.A.Njadara is namelijk een dochter van A.F.Cuba (= volle zus A.F.Cupido) en de hengst Nadir I.

Ook de overwinningen in beide klassen van de senior merries gingen naar het team van Arabian Fantasie. De grote en zeer goed bewegende merrie Vikuba (v.Kubay Khan) stond op kop in de rubriek van 4- tot 6- jarige merries.

Later op de dag werd ze bekroond als kampioen van de senior merries. De 19-jarige elite- merrie Langani zette haar beste beentje voor en liet de andere deelnemers achter zich. Langani is o.a. de moeder van de hengst Lazio, die op deze dag een goed verzorgde demonstratie aangespannen rijden gaf.

Helaas verstapte hij zich tijdens deze presentatie waardoor hij zich, jammer genoeg, moest terugtrekken van deelname aan de senioren-rubriek.

A.F.Cupido, de vader van het kampioens merrieveulen, mocht zich als winnaar opstellen in de rubriek van 4- tot 7- jarige hengsten.

Later op de dag werd hij tevens uitgeroepen tot reserve kampioen van de Senior hengsten.

Het succesverhaal voor Arabian Fantasie uitte zich niet alleen op “showgebied” maar zette zich voort in meerdere takken van sport.
Zo was er bij de Liberty klasse een tweede plaats voor de jongste Abdullah-dochter A.F.Abba van M.Mollet.

Bij de western pleasure ging de overwinning naar de schimmel ruin A.F.Ken (Pasch Vacan x Kreona) gereden door zijn eigenaresse Edith van Kuijl.
 
Ook Marijke Sloek Soede wist haar Anthal-dochter A.F.Aya twee maal naar de overwinning in de M2 dressuur te rijden. Deze combinatie is tevens zeer succesvol in de endurance-sport.

Zo ziet u maar weer een Arabisch Volbloed Paard is niet alleen een mooi plaatje maar ook uitermate geschikt voor het gebruik!!!

Kampioenen Regionale Keuring Zuid

Kampioen hengstveulens                 
Lavinzky “F”

Res.kampioen hengstveulens
BB Ashadel

Kampioen merrieveulens
S.A.Mawiyah *

Res.kampioen merrieveulens
A.F.Max Maya *

Kampioen Junior hengsten
Djamal Bahir RZA

Res.kampioen Junior hengsten
A.F.Esquire *

Kampioen Junior merries
Ydola “F

Res.kampioen Junior merries
Mirtasza *

Kampioen Sen.hengsten
Kar Hacedor

Res.kampioen Sen.hengsten
A.F.Cupido *

Kampioen Sen.merries
Vikuba *

Res.kampioen Sen.merries
Amerika *

Kampioen Ruinen
Sacha`s Bashuk

Res.Kampioen ruinen
FA Abel

Best in Show
Sacha`s Bashuk

* = getraind/voorgebracht door Chris van Schalkwijk (Arabian Fantasie)