U bent hier: nieuwsoverzicht » 2004 » nieuws_2004_07_28

Verslag Regionale Keuring Heiloo 2004

Zaterdagavond op weg naar de voor het eerst te Heiloo georganiseerde regionale keuring werden wij overspoelt door noodweer. Op het terrein arriverende werd duidelijk dat de boxen het noodweer niet overleefd hadden alles stond onder water waardoor het onmogelijk was geworden om onze paarden af te laden en in hun boxen te zetten. Druk werd er gezocht naar een oplossing en gelukkig konden wij voor de nacht terecht bij mensen van die nog geen 10 KM verder op woonden. De organisatie is tot diep in de nacht bezig geweest om alles weer op orde te krijgen en dat was zeker gelukt. Onze complimenten voor hun fantastische inzet.

De volgende ochtend zag alles er weer pico bello uit zowel de boxen als de ring waren prima betreedbaar. Gelukkig waren de weergoden ons tijdens de keuringsdag wel gunstig gezind en kunnen we terug kijken op een prachtige en zeer goed verzorgde dag. Opvallend waren de vele bezoekers die het evenement trok. Ook de gigantische prijzen (paardenbeelden gemaakt door kunstenaar Wim van Beelen, schilderijen etc.) waarmee de winnaars naar huis gingen waren subliem. Rond de hoofdring was een braderie met verschillende stands een voor de kinderen een luchtkasteel etc. aan werkelijk alles was gedacht en tot in de puntjes verzorgd.

Een beetje gespannen gingen we van start met deze keuringsdag met voor het eerst Chris aan de zijlijn en niet zoals vertrouwt in de showring. Gelukkig konden we terugvallen op de professionele inzet van Luc Hendriks en behaalden we al in de eerste rubriek een overwinning met de showy ruin M.M.Cairo.

Ook Luc ging goed van start met de opvallend typische en internationaal goedpresterende MM Sultan haalde hij “op zijn sloffen” de 1e plaats en het Jeugdkampioenschap binnen. Met 117 punten behaalde M.M.Sultan de een na hoogste punten van de gehele dag! Het reserve Kampioenschap ging naar Madras Kossack met 108 punten. De 3e plaats was voor 2 jaar jongere A.F.Esquire (Mir Khan x Palotasza QQ) met slechts 2 punten minder dan de uiteindelijke reserve kampioen.

Bij de merrieveulens was het de meer typische Nadir I- dochter Nadia F.H. die met de reserve kampioenstitel naar huis ging achter de goedbewegende Pepia Kossack. De derde plaats in deze rubriek, met een gelijk punten totaal, was voor ZK Nazjaira eveneens een dochter van Nadir I uit de Kubay Khan merrie A.F.Zjaba.

De klasse van de jaarling merries werd aangevoerd door twee fokproducten van Forelock`s Arabians nl. Ytadella F en Ydola F. Beide jaarling merries werden later respectievelijk uitgeroepen tot kampioen en reserve kampioen van de Junior merries. In de groep van de 2-jarige merries eindigde de sierlijke Mirdonna op de 2e plaats in onze ogen zou deze merrie eigenlijk de winnaar van haar klasse moeten worden maar helaas kwam ze daarvoor net 1 punt te kort.In de rubriek 3 jarige merries was de 1e plaats voor Abakana K. gevolgd door SF Albertine (Kubay Khan x Adina).

Verkarna, de winnares van de 4 jarige merries is met haar harmonische bouw en elastische bewegingen een lust voor het oog. Verkarna stak met kop en schouders boven de rest uit. Later op de dag werd Verkarna tevens uitgeroepen tot Kampioen en best in show!!!

De spierwitte imposante merrie Kubarah werd in haar rubriek 2e geplaatst vorig jaar wist deze fraaie merrie de eerste plaats te veroveren tijdens de Nederlands kampioenschappen. Kubarah was de dag tevens de enige merrie die tijdens de premiekeuring met een 1e premie beloond werd.

Wij kijken met een tevreden blik terug op het verloop en de behaalde resultaten van deze keuring en willen het team van Arabian Fantasie en niet te vergeten Luc Hendriks bedanken voor hun extra inzet.

De kampioenen van RK Heiloo

Kampioenschap merrieveulens
Kampioen : Pepia Kossack (111 pnt)
Reserve Kampioen : Nadia FH (105 pnt) *

Kampioenschap hengstveulens
Kampioen : Ylusion F (118 pnt)
Reserve Kampioen : Natural Kossack (110pnt)

Kampioenschap Junior merries
Kampioen : Ytadella F (115 pnt)
Reserve Kampioen : Ydola F (115 pnt)

Kampioenschap Junior hengsten
Kampioen : MM Sultan (117 pnt) *
Reserve Kampioen : Madras Kossack (108 pnt)

Kampioenschap Senior merries
Kampioen : Verkarna (118 pnt) *
Reserve Kampioen : Pribaltika (113 pnt)

Kampioenschap Senior hengsten
Kampioen : Marcipan (113 pnt)
Reserve Kampioen : L.A.Jamal (112 pnt)

Best in show : Verkarna *

* = voorgebracht en/of getraind door Arabian Fantasie