U bent hier: nieuwsoverzicht » 2004 » nieuws_2004_05_20

Verjaardag Anthal 2004
 
Op 20 Mei jl. heeft Arabian Fantasie de 20e verjaardag van Anthal, de bouwsteen van hun inmiddels bewezen en succesvolle fokkerij annex hengstenhouderij en trainingsstal gevierd.

De weergoden waren ons deze dag gunstig gezind. Zo‘n 200 belangstellende wisten zich tijdens deze drukke Hemelvaartsdag door alle files heen een weg te banen richting de fokkerij van Chris en Abigail om de verjaardag van “Neerlands trots” Anthal mee te vieren.

Voor deze bijzondere dag was de buitenbak feestelijk aangekleed met ballonen. Midden in de bak stonden drie immens grote pilaren opgesteld gevuld met de typisch Hollands gekleurde oranje, rood, wit en blauwe planten. Rondom de ring waren Oosterse palmen, grote parasols, een bierkraam, kaaswagen ook waren er ruim honderd zitplaatsen voor de bezoekers.

Zoals gewoonlijk zorgde de plaatselijke kastelein de Heer Bekhuis voor “een natje” op deze warme en zonnige dag. De Kunstenares Ine van de Pasch was aanwezig met enkele levensechte paarden portreten. Helaas was het door haar gemaakte schilderij van Anthal al verkocht voordat wij het konden bezichtigen. In de grote stal was een Pavo stand met diverse soorten voer te vinden.

De jarige job Anthal opende deze dag met een spetterende presentatie, hij toonde zich als een jonge god. Hij zit duidelijk lekker in zijn vel en vele merkte op dat hij zeker niet oogt als een 20 jarige. Anthal werd bijgestaan door zijn zonen A.F.Kompleet (kreona), A.F.Kanu (YA Karma) en Alkan (Alaska QQ) en zijn dochters A.F.Gracia (Mu Yetla), A.F.Camee (Adina), A.F.Antha (Khorama), Cishashka (Saffier) deze genoemde merries hadden allen een veulen aan de voet van een bij Arabian Fantasie ter dekking staande hengst. De tweevoudig dressuur kampioen A.F.Aya (Mu Yetla) werd door haar eigenaresse Marijke in het Oosterskostuum aan het enthousiaste publiek getoond. De Speaker Nick Ligthert voorzag zoals gewoonlijk elk paard enthousiast van bijpassend commentaar.

Na de individuele presentaties kwam Anthal als afsluiting met zijn fokgroep bestaande uit 5 bijna identieke donkerbruine dochters,A.F.Gracia, A.F.Camee, A.F.Antha, A.F.Zazou en Cishashka, in de ring. Zo kreeg men een goed beeld van Anthal zijn kwaliteiten als “stempelhengst”.

Hierna volgende een individuele presentatie van de bij Arabian Fantasie ter dekking staande hengsten Aparan, Biblion, Lazio, A.F. Cupido en de geleasde Nadir I met enkele van hun nakomelingen. A.F.Cupido werd tevens met zijn familie stam moeder Atalante, Oma Adina en de laatste aangekochte 23 jarige overgrootmoeder Australia getoond. Deze Australia is tevens de overgrootmoeder van deze toekomstvolle jonge hengst MM Sultan die deze dag uiteraard ook acte de presante gaf. Een andere jonge hengst die onder de aandacht werd gebracht was de zeer goedbewegende hengst E.S.Rivas. Hij werd getoond door zijn trotse eigenaar en vast hulp van Arabian Fantasie Benjamin.

Deze schitterende en gezellige dag werd afgesloten met een presentatie van ruim 10 bij Arabian Fantasie te koop staande Arabisch Volbloed paarden.
Wij willen iedereen bedanken die meegeholpen heeft om dit tot een onvergetelijk dag te maken.

Hierbij een foto impressie van het verjaardag feest van Anthal met dank aan Reindert Jansen.