U bent hier: nieuwsoverzicht » 2004 » nieuws_2004_04_10

4 Stamgeneraties op stal
 
Met de aankoop van de in 1981 te Tersk (Rusland) geboren merrie Australia (Pesniar) is Arabian Fantasie in het trotse bezit gekomen van maarliefst 4 generaties uit dezelfde afstamming. De vos merrie Australia is van moederszijde de overgrootmoeder van zowel de eigen gefokte junior kampioen hengst A.F.Cupido (Kubay Khan) als van de Nederlands Kampioen hengst MM Sultan (Kubay Khan) en is daarop weer de grootmoeder van zowel de merries Atalante (Abakan) als Alaska QQ (Vatican) en de moeder van Adina (Andoy).
Met de dit jaar verwachte geboorte van het veulen uit de combinatie A.F.Cupido en A.F.Zazou (Anthal) is er een 5e generatie uit deze stam op komst.

 

Tegelijkertijd wist Arabian Fantasie beslag te leggen op de in 1982, eveneens op de Russische staatsstoeterij van Tersk, geboren bruine merrie Baltika (Pesniar). Zij was ooit het duurst verkochte paard op de Tersk Sale. Baltika is een halfzus van zowel Australia als de wereldkampioen hengst Kubinec. Beide genoemde lijnen zijn ook weer terug te vinden in de pedigrees van A.F.Cupido en MM Sultan; de jonge, veelbelovende generatie dekhengsten van Arabian Fantasie.


Pesniar (Nabeg), de vader van beide nieuw aangekochte merries, was 3 jaar lang de Chiefsire van Tersk. Daarna werd hij voor 1 miljoen dollar naar de USA geëxporteerd. Pesniar bezit zonder twijfel de meest waardevolle Russische stamlijnen, en was in alle opzichten een zeer bijzonder paard dat absoluut een blijvende bijdrage heeft geleverd aan de fokkerij van het Arabische Volbloed Paard. Australia en Baltika zijn een van de weinige rechtstreekse Pesniar dochters die Nederland rijk is.

Arabian Fantasie hoopt dan ook in de toekomst deze sterke en internationaal bewezen (Kampioens)bloedlijn vast te kunnen houden voor hun fokkerij.
Ook U kunt mede profiteren van deze bewezen oude Russische stamouders via onze hengst A.F.Cupido die komend seizoen 2004 voor het eerst voor de openbare dekdienst beschikbaar wordt gesteld.

* Foto's met dank aan The Kossack Stud.