U bent hier: nieuwsoverzicht » 2004 » nieuws_2004_02_28

Arabian Horse Parade 2004

Het idee voor de 1ste Arabian Horse Parade is ontstaan tijdens de laatste AVS hengstenkeuring, waarbij het de initiatiefnemers opviel dat er buiten de eigenaren van de deelnemende paarden maar weinig plubliek aanwezig was. Terwijl juist een belangstellende fokker op deze dag aanwezig zou moeten zijn om voor het komende seizoen zijn hengsten keuze te kunnen maken. Hierdoor werd het idee opgevat om een (hengsten)presentatie dag te organiseren waarbij de fokkerij van het Arabische Volbloed Paard centraal staat. Nadat dit idee was voorgelegd bij een aantal eigenaren bleek al snel dat er veel interesse voor bestond.

28 februari 2004 zal op het Federatiecentrum te Ermelo een presentatie dag worden georganiseerd. Er zal worden getracht om zoveel mogelijk hengsten acte de pressence te laten geven. Hierbij hopen wij ook dat er hengsten zullen verschijnenen welke door hen (hogere) leeftijd niet meer op de Nationale Hengstenkeuring hoeven te verschijnen maar welke wel degelijk een groot belang hebben of hebben gehad voor de fokkerij.

Om de naam Arabian Horse Parade niet alleen te laten gelden voor hengsten wordt er tijdens deze dag ook de gelegenheid geboden om veulens, fokgroepen en/of merries te presenteren. De deelnemende paarden zullen naar eigen inzicht gepresenteerd worden aan het aanwezige publiek en niet door een jury worden beoordeeld. Daarnaast zijn er ook een aantal internationaal bekende hengsten uitgenodigd om een presentatie te geven in een internationaal showblok.

Uiteraard zal ook Arabian Fantasie aanwezig zijn met een aantal van hun Arabische Paarden o.a. Anthal, de trots van stal die dit jaar zijn 20e verjaardag viert, evenals de internationaal bekende super verervende Nadir I zal op deze dag zijn opwachting maken.

Deze dag zal geheel in het teken staan van het Arabische Volbloed Paard waarbij iedere liefhebber zijn hart ruimschoots kan ophalen.

Noteer 28 februari alvast in uw agenda !!!
 
Wij hopen dat iedereen naar Ermelo komt om samen met andere liefhebbers, onder het genot van een hapje en een drankje, te genieten van een gevarieerd programma van dit geweldige ras, ook bestaat er de gelegenheid om een kijkje te nemen in het aanwezige strodorp.

Voor elke toeschouwers met een persoonlijke uitnodiging is er een leuke attentie beschikbaar gesteld door SAX Arabians uit Duitsland.