U bent hier: nieuwsoverzicht » 2003 » nieuws_2003_02_20

Geslaagde hengstenpresentatie Arabian Fantasie

Onder grote belangstelling werden op Zondag 16 februari bij Arabian Fantasie hun dekhengsten voor het seizoen 2003 gepresenteerd. De hengstenpresentatie werd voor bijna 200 bezoekers gehouden in de dependance van Arabian Fantasie te Markelo. Het is een groot succes geworden doordat zo vroeg in het jaar zoveel liefhebbers van het Arabisch volbloed paard deze middag waren gekomen.

De binnenmanege was gezellig aangekleed met exotische planten en Hollandse tulpen . Midden in de ring stond een prachtig ornament met een olifant en een palm. Deze aankleding werd verzorgd door Frakking Tuinaanleg en Onderhoud. Aan het hoofd van de binnenbak was een gezellige zitplaats voor de genodigden gemaakt Ondanks het mooie en ook zonnige weer was het toch behoorlijk aan de frisse kant; twee warmte -kanonnen zorgden ervoor dat het voor alle aanwezigen wat aangenamer werd.

Eveneens was gedacht aan de inwendige mens; Horecaman en paardenliefhebber Bekhuis uit Enter verzorgde de catering. Bij hem kon men terecht voor een lekkere bak koffie, thee of frisdrank en voor een broodje warme worst of een krentenwegge. De vader van Abigail trad op als speaker en deed op een spontane en professionele wijze de aankondiging van alle paarden. Hij vergat niet om ook een jarige in ons midden, Isabel Lopez, te feliciteren.

De presentatie ging van start met “The Beginning of Arabian Fantasie” de basis hengst Anthal. Deze prachtige 19 jarige hengst blijft nog immer imponeren met zijn trotse verschijning. Zijn zoon A.F.Atlas volgde hem op in de ring. Deze jonge hengst beschikt over een zeer fraaie zelfhouding en een mooi gedragen draf. Like father like Son!!!

Daarna was het de beurt aan Aparan. Deze zeer goed fokkende hengst was echt in zijn element. Aparan straalde en toonde weer als vanouds zijn enorme bewegingen. De veulens van Aparan staan garant voor body en beweging.
De jonge Aparan-zoon A.F.Kalashnikov werd getoond door zijn trotse eigenaar die hem op speelse wijze wist te presenteren. Zij vormen een prachtig team en zullen ook dit jaar weer in de showring te zien zijn.

Hierna maakte Lazio zijn opwachting. Deze typische Pasch Vacan zoon was op valentijnsdag net vader geworden van een prachtige dochter A.F.Alyaah (m.A.F.Gracia). Lazio valt op door zijn in het oog springende “zwanenhals” en een klein typerend hoofd met veel uitstraling. Lazio is nog maar in beperkte mate ingezet voor de fokkerij, maar hij laat duidelijk zijn stempel na op zijn kinderen .Zijn eerste nakomelingen doen het dan ook niet onverdienstelijk in de showring en als sportpaard.

Met veel bravoure presenteerde de Jeugdkampioen van de hengstenkeuring 2002 Biblion zich. Deze zeer krachtige goedgebouwde hengst beschikt over veel massa een prachtig groot oog en sublieme constante bewegingen. Biblion heeft inmiddels reeds zijn eerste merries gedekt. We zijn dan ook erg benieuwd naar zijn fokkwaliteiten .

Toen was de beurt aan het dressuurwonder de prachtige schimmel hengst Riki`s Shabri nu in eigendom van de combinatie Frakking/Baas te Lutten. De in topconditie verkerende Riki`s Shabri presenteerde zich als een vorst. Trots toonde hij zijn spectaculaire draf. Voor diegene die deze presentatie gemist hebben; Riki`s Shabri zal dit jaar weer in de showring te bewonderen zijn.

Dan een blik in de toekomst met de beide Kubay Khan- zonen A.F.Cupido en MM Sultan. A.F.Cupido is inmiddels een succesvolle verschijning in de showring en hij is bij de fokkers al minstens zo geliefd als zijn vader. Dit jaar zullen wij op speciaal verzoek al de eerste drie merries met hem dekken. Pas volgend seizoen zal A.F.Cupido – na de hengstenkeuring 2003 - voor de openbare dekdienst worden ingezet.

MM Sultan is een nieuwe ster aan het front van Arabian Fantasie. Deze jonge hengst is het evenbeeld van zijn grootvader de wereldkampioen Kubinec. Met zijn extreme type en showy bewegingen is het een belofte voor de toekomst. Dit jaar maakt MM Sultan zijn debuut op de internationale show te Deurne.

En toen de lang verwachte de opkomst van Nadir I, de koning van Sax Arabians; nu op stal bij Arabian Fantasie. Nadir I is een sprookjeshengst met een fabelachtige uitstraling en dito allure waar menig fokker van droomt. Nadir I heeft zich internationaal zowel in de fokkerij als in de showring al meer dan bewezen. Nadir I heeft nazaten lopen over de gehele wereld; onder meer in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten .Nadir I betekent een waardevolle aanvulling op de Nederlandse fokkerij.


De vanuit Duitsland met haar vader mee gereisde Naduika maakte het geheel compleet. Deze beeldschone dame is een lust voor het oog. Helaas is haar verblijf bij Arabian Fantasie korter dan bedoeld was; Naduika is inmiddels verkocht. Zij zal binnenkort afreizen naar haar nieuwe thuis in Engeland. Naduika zorgde, als enige merrie, voor een spectaculaire afsluiting van deze zeer geslaagde dag.

Zonder de hulp van Wim van Schalkwijk, Henk Bekhuis, Elsbeth Loots, Ceciel Niemeijer, Mireille Baas en Edwin Frakking was deze dag niet mogelijk geweest. We danken hen hartelijk.

Tot slot wil Arabian Fantasie allen - genodigden, klanten, vrienden, kennissen en belangstellenden - bedanken voor hun komst naar Markelo waardoor het mogelijk is geweest om deze dag tot een succes te maken .
Door het blijvende (en nog groeiende) vertrouwen van onze relaties kon Arabian Fantasie uitgroeien tot een van de meest vooraanstaande stoeterijen in ons land.