U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_09_16

Verslag Verkoopdag bij Arabian Fantasie

De voor de eerste keer georganiseerde verkoopdag Arabian Fantasie Sale – in grote mate bedoeld als ontmoetingsplaats voor bezitters, liefhebbers en mogelijke toekomstige eigenaren van schitterende Arabische volbloed paarden - is een zeer geslaagde dag geworden. De weergoden waren ons, halverwege deze September maand, gunstig gezind.

Onder een stralende zon konden de paarden zich perfect tonen. Rondom de buitenmanege waren zitplaatsen voor de ruim honderd bezoekers. Tussen de presentaties door was er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Omgeven door grote parasols was een gezellige bar geplaatst, waar men terechtkon om de dorst te lessen. Dit werd mogelijk gemaakt door Henk Bekhuis (de Cafébaas) van Enter eveneens een fervent liefhebber van het Arabische ras
De vader van Abigail verzorgde, Afgewisseld met muziek, als speaker, de informatie over de gepresenteerde paarden met als hoofd thema de beweging. Speciaal daarvoor werd het eigen fokproduct de 4 jarige merrie “A.F.Gracia” (v.Anthal) geshowd.

Ook vroeg de speaker extra aandacht voor de buitengewoon fraaie nakomelingen van “Mir Khan” en “Kubay Khan” ;de twee tophengsten die allebei twee jaar zo succesvol bij Arabian Fantasie ter dekking stonden en winnaars op de keuringen voortbrachten.

 

 De presentatie van de paarden werd opgefleurd met als intermezzo een prachtige demonstratie aangespannen rijden door Claudia Mertens met haar 17 jarige Arabische vliegschimmel Lutecya. Beide in Spaanse stijl; Lutecya met een rode roos in haar manen en Claudia als donkere Spaanse schone. Zo kon men weer eens zien hoe prachtig en vooral gehoorzaam een Arabisch Volbloed is.