U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_09_08

Biblion aangekocht door Arabian Fantasie

Tijdens de jaarlijkse Tersk Holland Sale (THS) XII gehouden op het terrein van The Kossack Stud viel ons oog op een grote stoere bruine hengst genaamd Biblion. Deze 3 jarige hengst imponeerde door zijn geweldige uitstraling gecombineerd met enorme bewegingen en een droompedigree.
     
Zijn vader is “The horse of the century” Balaton, Europees res.kampioen van 1991 & Europees kampioen 1992, dit maakt Biblion een halfbroer van onder andere de Legendarische Europees & Wereldkampioen Kubinec, Kaberdinka Nationaal Kampioen Qatar, Abakan Nationaal Kampioen Holland, Absent meervoudig Kampioen, Sambist excellent renpaard verkocht op THS voor een bedrag van $315.000, Nokia Kossack Kampioen Jordanië.

Zijn Moeder Bulon (Naftalin) is een jonge veelbelovende fokmerrie op de Tersk Stud in Rusland. Deze lijn staat bekend om zijn prestatiebloed. Hengsten zoals Bagdad ,Chief Sire Sax Arabians Duitsland, Aspect , 6/39 (28-6-3) de beste hengst ooit op de renbaan van Tersk, Visbaden dekhengst in Hongarije/Duitsland behoren tot de familie van Biblion. Brigantina, de moeder van Bulon is een volle zus van de zwarte super vererver Vympel.

 

De eveneens op de THS verkochte Biblia, is een volle zus van Biblion. Zij behaalde dit jaar de junior kampioen titel op de Royal show in Engeland.
De pedigree van Biblion vertoont eveneens overeenkomsten met ‘onze ontdekking’ Kubay Khan (Kubinec x Naftalin). De mooie bewezen Russische bloedlijn van Biblion sluit zeer goed aan op onze fokkerij.

Biblion werd Kampioen Junior Hengsten op de hengstenkeuring 2002 en wordt volgend seizoen dan ook voor de dekdienst ingezet.