U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_09_07

“Seymour” de allereerste nakomeling van Anthal

1 Maart 1993 werd uit de Mufag dochter Trudiesh Rilay een bruin hengstveulen met de naam Ali Baba geboren. Het was de allereerste nakomeling van onze trots Anthal. Toen Ali Baba net een paar dagen oud was gingen we op bezoek bij deze ’kleinzoon’. Een pittig bruin hengstje dartelde door de box niet wetende wat de toekomst hem zou brengen.

Nu 9 jaar later staan wij oog in oog met een prachtig volleerd ‘koetspaard’ genaamd Seymour!
Hier volgt een korte levensbeschrijving van het veelzijdige familie paard ‘Ali Baba’ alias ‘Baptist’ alias ‘Seymour’ geschreven door zijn trotse bezitter Sjaak.

“SEYMOUR”

In Juli 1998 hebben wij van de Fam. Loenhout Seymour gekocht. Zij hadden Ali Baba op een leeftijd van 7 maanden van de fokker Fam. Karelse gekocht. Zijn naam veranderde in Baptist.
Oorspronkelijk werd Baptist aangeschaft door de Fam.Loenhout met als bedoeling hem later in de Endurance sport uit te brengen.Voordat Baptist daar echter de leeftijd voor had, was Lenie van Loenhout al een eind op weg in de dressuur met haar haflinger. Op 5 jarige leeftijd kwam Baptist te koop. Tot die tijd had hij alleen maar een paar keer aan de longeerlijn gelopen en eenmaal heeft Lenie op zijn rug gezeten.

Wij waren niet specifiek op zoek naar een bepaalde bloedlijn, maar meer naar een Arabisch Volbloed voor het gebruik en het liefst bij ons in de buurt.
In de laatste week van Juli 1998 kwam de Anthal-Zoon Baptist in ons bezit. De namen Ali Baba en Baptist vonden wij niet bij hem passen en wederom werd hij omgedoopt wij gaven hem de naam Seymour, vernoemd naar een Arabische Hengst uit Sjaak`s jeugd.

Een week later werd Seymour voor het eerst beslagen omdar er grind tussen zijn hoefwand ging zitten. De eerste maanden hebben we heel veel met hem gelopen en gefietst, in de bebouwde kom, over de viaducten door tunneltjes en over spoorweg overgangen.

In Oktober 1998 begonnen we met een zadel te oefenen en dat ging prima, met elke volgende stap verbaasde Seymour ons met zijn brave karakter en leergierigheid. Eind Oktober toen het weer wat omsloeg werd Seymour iets onrustig. We hebben toen als gezelschap de Shetlander Rocky aangeschaft. Het klikte meteen.

Maart/April 1999 zijn we met de lange lijnen begonnen, Eind April ging hij voor het eerst voor de dresseerkar en steeds viel ons op hoe makkelijk Seymour alles aanneemt.

 

Tot het voorjaar van 2000 hebben we de dresseerkar gebruikt, wat achteraf eigenlijk niet nodig was geweest Seymour heeft namelijk nooit meer dan twee stappen achteruit gedaan als het niet de bedoeling was. In de zomervakantie van 2000 hebben we zelf een 4-wielig wagentje gebouwd.

We proberen 3 tot 4 keer per week zo afwisselend mogelijk met Seymour bezig te zijn, onder het zadel, aangespannen en als de bermen te modderig zijn om lekker te rijden gaat hij naast de fiets. Zo heeft Seymour ook zijn angst voor plassen overwonnen, en loopt nu zonder aarzelen de zee in tot hij bijna gaat zwemmen. (Ik durf nog niet met hem te zwemmen want als hij met zwemmen net zo voorwaarts is als met lopen, kan ik hem niet bijhouden). Onze wei ligt nog geen kilometer van de Westerschelde.

In de winter 2001/2002 ben ik begonnen met ongezadeld rijden en sinds Mei rij ik alleen met een stug koord om zijn nek En weer blijft hij ons verbazen met zijn manier van doen.

Via internet kwamen we in contact met Arabian Fantasie (de eigenaren van Anthal de vader van Seymour) en boekte daar een twee weekse vakantie.
Ook in de omgeving van Rijssen hebben we menig een versteld doen staan van het veelzijdige en betrouwbare karakter van onze Anthal-Zoon.

Thans zijn we met de eigenaren in onderhandeling over een aandeel in de winst van de toegenomen vraag naar dekkingen van Anthal!

e-mail; sjaak.korne@12move.nl