U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_08_23

Nationale Keuring Bunschoten 2002

Vrijdag 23 Augustus vertrokken wij voor de zoveelste keer met een hele karavaan richting de Nationale AVS Kampioenschappen van 2002. Het Transport van de paarden wordt altijd uit besteed aan het internationale paarden transportbedrijf Potijk.

De organisatie had bijna de gehele middengang voor ons ingedeeld. De stallen werden netjes aangekleed met de bordeaux rode “Arabian Fantasie” gordijnen en een aan het begin van de stallenrij werd een opvallende fleurige stand met foto`s en informatie neergezet.

De op 24 en 25 Augustus georganiseerde Nationale AVS keuring vond deze keer plaats op het mooie terrein van “Stal Groenendaal” te Bunschoten. De feestelijke en bloemrijke aankleding van de hoofdring werd verzorgd door Edwin Frakking, zelf ook liefhebber en eigenaar van Arabische Volbloed Paarden.

Het jurycorps bestond uit Kuschluk (PL) H.Hennekens- van Hes (NL) T.Modderman- van Dorsssen (NL) W.Koch (D). Helaas waren deze juryleden weinig eensgezind. Zo kon het gebeuren dat bij het Jeugdkampioenschap van de hengsten het Res.kampioenschap ging naar een paard met verreweg de minste punten. Om in aanmerking te komen voor deze titel kunnen zulke dingen eigenlijk niet gebeuren.

De eerste showdag viel jammer genoeg een beetje in het water maar gelukkig bleef de bodem van het showterrein goed te belopen zodat er geen vervelende slippartijen plaats vonden.

Voor de Zaterdagavond had Arabian Fantasie een BBQ gepland voor de eigenaren van de paarden. Gelukkig kregen we toestemming van de eigenaren van de manege om dit in de binnenmanege te doen. Heel erg bedankt hiervoor. Met zo`n 30 man hebben een hele gezellige en voor herhaling vatbare avond gehad.

Op Zondag was onze trots de 18 jarige Anthal aan de beurt, Anthal liet de toeschouwers zien dat oud niet versleten hoeft te betekenen. Hij zag er uit als een jonge god en wist met zijn overweldigende bewegingen 4 keer 19 te scoren en de 1e plaats en met een totaal aantal punten van 357 wist hij 83 van de 89 deelnemende paarden achter zich te laten. Dat verdient in onze ogen een compliment!!!

Hierbij nog enkele resultaten die behaald werden door Arabian Fantasie;

A.F. Mir Amara (Mir Khan x Adina) 3e plaats merrieveulens

A.R. Sivmayall (Sivmen B x Pr.Abdullah N.O.) 1e plaats 1 jarige hengsten

E.S. Rivas (Sivmen B x Amal) 2e plaats 1 jarige hengsten

A.F. Cupido (Kubay Khan x Abakan) 1e ex aequo plaats 2 jarige hengsten & gedeelde hoogste punten v/d Junior hengsten

Verkarna (Karnaval x Balaton) 1e plaats 2 jarige merries

A.F. Abigail (Anthal x Amal) 1e plaats 4-8 jarige merries

Anthal (Komplekt x Sadat) 1e plaats 15+ hengsten

Uitslagen NK Bunschoten

Kampioen hengstveulens
Le Beau ‘F’ (Almonito x Abakan)

Reservekampioen hengstveulens
Ceral (Kaleb S.A. x Veteran)

Kampioen merrieveulens
Yakchina ‘F’ (Almonito x Abakan)

Reservekampioen merrieveulens
Pazhkaia (Kaleb S.A. x Pandaz)

Jeugdkampioen hengsten
Eternal (Ekstern x Gwizd)

Reserve jeugdkampioen hengsten
Z.A.Perlamon (L.M.Perlamor x El Moraduke)

Jeugdkampioen merries
Karona (Karat x Abakan)

Reserve jeugdkampioen merries
Anjou B.W. (Ibn Estasha x Plakat)

Kampioen merries
Europejka (Ernal x Bandos)

Reservekampioen merries
Jewel (Veteran x Numizmat)

Kampioen hengsten
Hlayyil Ramadan (Kamar el Zaman x Bahar)

Reservekampioen hengsten
Rih-al-Tariq (Balasjow x Kadour)