U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_07_20

Regionale keuring Tilburg 2002

Op 20 juli werd op het mooie terrein van stalhouderij Bien Venue te Tilburg de tweede regionale AVS keuring van 2002 gehouden, dit alles wederom netjes verzorgd door Mevr.J.Smarius. Een enorme grote tent was in het weiland opgesteld waarin de Arabische schoonheden in de mooie gedecoreerde boxen bekeken konden worden. Er waren dit jaar speciaal paarden uit het oliestaatje Qatar overgekomen om deel te nemen aan dit mooie evenement. De ring was verplaatst en daardoor ruimer en overzichtelijker dan voorgaande jaren alles was mooi aangekleed met twee grote sfinxen aan de ring en gezellige kraampjes erom heen.

Er beloofde wat regen te vallen maar dit bleef ons bespaart tot het einde van de dag we konden de paarden in prachtig zonnig weer presenteren.

Ook tijdens deze show werden er weer successen geboekt door de trainingsstal, fokkerij & dekstation van Arabian Fantasie, vele kopplaatsen werden door hun (Trainings) paarden in beslag genomen. De Nederlands kampioen hengstveulens 2000 A.F. Cupido (Kubay Khan) wist met zijn mooie type en enorme bewegingen het Res.Jeugd Kampioenschap op zijn naam te zetten.

De Mir Khan nakomelingen lieten zich eveneens van hun beste kant zien. Wederom behaalde een van zijn schitterende nakomelingen Khumir (Mir Khan x Kupecha) het kampioenschap van de hengstveulens binnen.

Uitslagen Regionale Keuring Tilburg volgen nog.