U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_06_22

Regionale keuring Sleen

Zaterdag 22 juni was het weer zover de eerste regionale AVS keuring van 2002 werd deze keer gehouden in het Paardensportcentrum van Sleen, wegens omstandigheden kon deze keuring niet plaats vinden op het ouwe trouwe terrein van Hippisch Centrum Exloo. Jammer genoeg waren er maar 68 inschrijving daar wij met onze afvaardiging van 23 paarden ruim 1/3 voor onze rekening namen.

En dat zeker niet zonder succes, We behaalde o.a. beide kampioenschappen van de veulens.

Kampioen bij de hengstveulen werd het evenbeeld van zijn vader CSA Rashawh (Mir Khan x Saffier) en het merrieveulen kampioenschap ging eveneens naar een Mir Khan nakomeling namelijk Mirtasza (Mir Khan x Palotasza QQ)

     
   Mirtasza (Mir Khan x Palotasza QQ)  CSA Rashawh (Mir Khan x Saffier)


Een eigenaar/fokker verdient van ons extra aandacht, Brouwer Arabians behaalde het welverdiende kampioenschap van de merrieveulens met de prachtige Mir Khan dochter Mirtasza eveneens haalde Brouwer Arabians met de gigantisch bewegende typische merrie Verkarna de hoogste punten v.d.Junior merries en samen met twee andere deelnemers de hoogste punten voor de gangen maar dit succes mocht niet baten zowel het Junior merriekampioenschap als de extra prijs voor het Best bewegende paard van de keuring ging onverdiend aan zijn neus voorbij. Het is jammer dat zo`n extra prijs doormiddel van een zgn. loting wordt toegekend.

Ook bij de oudere hengsten een apart verschijnsel, omdat de rubriek 4 jaar en oudere hengsten helaas maar 4 deelnemers telde werden de eerste en tweede geplaatste paarden gelijk uitgeroepen tot Kampioen en Reserve Kampioen van de Senior Hengsten.

Jammer dat de mensen hun oude toppers op stal laten staan een aantal jaren geleden was dit echt niet mogelijk.

Kom op eigenaren wees trots op je paard en laat andere daarvan mee genieten!!!

Uitslagen Regionale Keuring Sleen volgen nog.