U bent hier: nieuwsoverzicht » 2002 » nieuws_2002_03_08

Verslag Internationale Show Qatar 2002

Voor de 11e keer werd ook dit jaar weer in het Oliestaatje Qatar van 2 tot 4 Maart de internationale show van het Midden-Oosten georganiseerd. In de week voor de show waren alle gasten uitgenodigd voor de diverse open dagen bij de verschillende grote stoeterijen van de sheikhs van dit prachtige schiereiland. Uiteraard werd alles tot in de puntjes verzorgd met een presentatie van de paarden, rondleiding door de verschillende stallen en aansluitend een echt Arabisch diner.

Eveneens werden wij uitgenodigd om een kijkje te nemen op de stal van de Emir van het land de “Al Shaqab Stud”, de eigenaar/fokker van de regerend Junior en Senior Wereldkampioen hengsten Marwam Al Shaqab en Gazal Al Shaqab.

Helaas waren de beide wereldkampioenen niet aanwezig, de hengst Marwan Al Shaqab staat in Spanje om zo natuurlijk mogelijk op te groeien en verzendsperma op te vangen, en zijn vader Gazal Al Shaqab is verleasd naar Polen.

Chris van Schalkwijk was op uitnodiging al een maand voor de show aanwezig om de paarden klaar te maken voor de keuring. De week voor de show kwam ook Abigail Ligthert op uitnodiging naar Qatar in gezelschap van hun goede vrienden Elisabeth Geven en Ron Plateel. Elisabeth kreeg van H.H.Sheikh Hamdan Bin Zayed Al Nahyan de schitterende zwarte merrie “Wanderin Sue V” aangeboden om te rijden in de zadelrubriek, dit resulteerde in een prachtige 2e plaats. 

Een leuke wetenswaardigheid van deze 11e Internationale Show te Qatar is dat er onder de deelnemende paarden zich vier Wereldkampioenen bevonden w.o. Taladdin, Monitor, Koronec en BJ Thee Mustafa allen in eigendom van HRH Cr.Pr. Abdulla Bin Abdulaziz Al Saud, Saudi Arabia. Het is een lust voor het oog om op een show zoveel schoonheden te kunnen bewonderen.

Ons bezoek aan Qatar is wederom zeer goed en succesvol verlopen. Wij zijn blij en vereerd dat wij al meerdere jaren welkom zijn in dit prachtige land om hun paarden te showen en de internationale keuring te mogen bijwonen. 

Voor de uitslag van de keuring, klik hier...

Marhoub Al Shaqab  
   
Nebras Al nasser
    
Seu bereden door Elisabeth Geven