U bent hier: nieuwsoverzicht » 2001 » nieuws_2001_10_19

Dekkingen van NADIR I en KUBINEC naar Nederland.

Tijdens de internationale A-show op 29 en 30 September j.l. te Aken werd door Frank Spönle een Charity Silent Sale georganiseerd. De uiteindelijke opbrengst van ruim DM 110.000 ging naar een goed doel, het DALTHASER kinderziekenhuis. Er kon worden geboden op dekkingen van zo`n 40 verschillende hengsten om U tegen te zeggen.

Arabian Fantasie wist beslag te leggen op de dekking van de meervoudig kampioen NADIR I. De dekking van de wereldkampioen KUBINEC  is door een nieuw gestarte ambitieuze fokker in Nederland binnengehaald. Een primeur, het is de eerste aan een Nederlandse fokker verkochte Kubinec dekking. Beide merries die volgend jaar door deze tophengsten gedekt zullen worden staan op stal bij Arabian Fantasie.

Naar aanleiding van deze resultaten besloot Arabian Fantasie afgelopen weekend een bezoek te brengen aan de Duitse collega`s, eigenaren van de genoemde hengsten. Op Zaterdag werd de stoeterij van SAX Arabians bezocht, alwaar een zeer goed verzorgde Open Dag werd gehouden. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, waardoor het prachtige complex van SAX Arabians nabij Landshut nog beter tot zijn recht kwam. Er werden 36 paarden aan het publiek getoond, waaronder de trots van Reinhard Sax, zijn wereldkampioene Essteema en natuurlijk onze favoriet NADIR I.

Van deze schitterende hengst werden  prachtige nakomelingen getoond o.a. Nabucco, die in het Belgische Borgloon Reserve Kampioen werd met voor type 20-20-19! De overige paarden konden in de luxe houten stallen worden bekeken. Alle paarden stonden er piek fijn bij.

Na afloop van de presentatie kon men op het terras, onder het genot van een hapje en een drankje, nog volop nagenieten van deze schitterende Arabische Volbloed Paarden.

De volgende dag reisde het gezelschap van Arabian Fantasie af naar Gestüt Osterhof,  “HOME OF KUBINEC”. Ook hier werden we zeer netjes en gastvrij ontvangen door de Familie Stöckle. Het was wederom prachtig weer. Dus konden de fokmerries in de wei bekeken worden. Prachtige Kubinec-Dochters kregen we te zien. Een wel zeer opvallende verschijning was een Kubinec merrie uit een Muscat Moeder.  Zeer duidelijk is ons gebleken dat Kubinec een positief stempel drukt op zijn nakomelingen.

Daarna kregen we Kubinec zelf te zien. Wat heeft deze gigant een fabelachtige uitstraling!  Vol trots zet hij zijn hals erop en geeft een daverende show weg. Wat opvalt is zijn zeer vriendelijke karakter en zijn  uiterste voorzichtigheid. Zelfs indien hij gewoon in een paddock staat. Een klein kind loopt zo naar hem toe en mag op zijn rug gaan zitten.

Aan het einde werd het  K.I. laboratorium bezichtigd. De modernste apparatuur  wordt daar gebruikt om de sperma kwalitatief  zo optimaal mogelijk te benutten, waarmee de kans op drachtigheid via K.I. bijna gelijk staat aan een natuurlijke dekking.

Het was een geweldige belevenis om deze Stoeterij en met name KUBINEC te bezoeken.

Photo Kubinec: Copyright by Erwin Escher